AMSTERDAM - Joanna Quispel is de nieuwe Stadstekenaar van Amsterdam. Zij zal de stad op basis van haar observaties een jaar lang in tekeningen vastleggen.

Amsterdam heeft nu voor het vijfde achtereenvolgende jaar een Stadstekenaar. Hamid el Kanbouhi (2014), Dieuwke Spaans (2015), Arie Schippers (2016) en Romy Muijrers (2017) gingen Joanna voor.

Joanna verheugt zich enorm op deze taak. “Ik teken Amsterdam het liefst op de plekken waar veel gebeurt, waar veel mensen samenkomen. Een markt in de Bijlmer, de zomerse drukte in een zwembad, een veiling. Ik ga op zoek naar mooie en levendige onderwerpen waar ik de mensen en Amsterdamse architectuur kan vastleggen.“

Stadsarchief

De Stadstekenaar van Amsterdam is een initiatief van de Commissie voor de Tekeningen van het Stadsarchief Amsterdam. Het Stadsarchief heeft in de loop der tijd prachtige tekeningen verzameld. In de collectie bevinden zich onder meer werken van bekende kunstenaars zoals Breitner, Israëls en Mondriaan. U vindt de collectie tekeningen op de Beeldbank.

Website: www.joannaquispel.com