AMSTERDAM - Op donderdagochtend 12 april brengen 16 meiden van de Margrietschool uit Halfweg een bezoek aan IW in Amsterdam. (locatie Tempelhofstraat)

Dit in het kader van het landelijke evenement Girlsday 2018 waarbij meiden kennis maken met bèta, techniek en ICT. In een dagdeel gaan de meiden kennis maken met de elektro- en installatietechniek. En niet alleen door te kijken, ze gaan in workshoprondes aan de slag met opdrachten waarvan ze het werkstuk na afloop mee naar huis mogen nemen.

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, die jaarlijks in april Girlsday organiseert. Het opleidingsbedrijf werkt graag mee aan dit jaarlijks terugkerende evenement, met het oog op het groeiend tekort aan personeel in de technische sector. IW laat de meiden ervaren dat er geen beroep of functie meer denkbaar is zonder techniek en technologie en hoe zij daar zelf ook een rol in kunnen spelen.

Het opleidingsbedrijf IW, die normaliter mbo-opleidingen en technische cursussen verzorgt, is van mening zijn dat je techniek moet beleven door te doen en hebben het Girlsday-programma hierop aangepast. “Na een rondleiding door de werkplaats, gaan ze aan de slag bij ons met het maken van een lamp. Niet alleen leuk om te maken, maar ook nog eens handig voor thuis”. Dit alles om zoveel mogelijk meiden op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met techniek.