AMSTERDAM - Het team bestaande uit decorontwerper Elena Zamparutti, architect Rebecca Petrani en kostuumontwerper Gisella Cappelli won gistermiddag de Dutch Opera Design Award 2017. De winnaars ontwerpen het decor en de kostuums voor de double bill Trouble in Tahiti + Clemency (Bernstein/MacMillan) tijdens het Opera Forward Festival 2018. De uitvoeringen van deze double bill in regie van Ted Huffman zijn in Theater De Meervaart.

De jury, bestaande uit Pierre Audi (voorzitter), Ted Huffman (regisseur Trouble inTahiti + Clemency) en Vicky Mortimer (ontwerper), noemde het ontwerp van de drie Italianen 'gedurfd' en 'risicovol' en 'niet per se wat je zou verwachten. De regisseur van de productie kijkt ernaar uit om met hen samen te werken'.

De winnaars waren gistermiddag overdonderd door de prijs: 'We zijn ontzettend trots . Voor ons is het een begin van onze carrière in opera en theater ontwerp,' aldus ontwerper Elena Zamparutti.

Trouble in Tahiti + Clemency is te zien in Theater de Meervaart van 22 t/m 25 maart 2018, tijdens het Opera Forward Festival.
Beeld: Kim Krijnen. Op de foto vlnr Vicky Mortimer, Gisella Cappelli, Ted Huffman, Elena Zamparutti, Rebecca Petrani en Pierre Audi.