AMSTERDAM - Nooit eerder is er een onderzoek gedaan naar welke Nederlandse stad het meest modieus is. De oprichters van Favor willen hier verandering in brengen.

Via deze app is het mogelijk verschillende modestijlen te vergelijken, maar ook om je eigen stijl kenbaar te maken door zelf foto’s te uploaden. Elke gebruiker geeft aan waar hij of zij vandaan komt. Om daarop in te haken start Favor nu een modewedstrijd; welke stad is het meest fashionable? Voordat deze unieke competitie landelijk van start gaat zijn de grote favorieten Amsterdam en Rotterdam aan de beurt: wie gaat er met de prijs vandoor?

Met merken als Daily Paper, Filling Pieces en Patta staat Amsterdam al jarenlang in de schijnwerpers van de internationale modewereld. Met toonaangevende evenementen als de Amsterdam Fashion Week trekt Amsterdam daarnaast mode-experts vanuit de hele wereld aan. Uit de ‘city challenge’ van Favor zal blijken of de inwoners van Amsterdam kunnen bewijzen of hun stad het meest fashionable is.

Tim (21 jaar, gebruiker Favor): “Ik zie Amsterdam wel echt als een voorloper als het gaat om mode. Ik ben benieuwd of dat ook uit deze city challenge zal blijken, maar ik ga in elk geval al mijn vrienden aansporen mee te doen om te laten zien hoe fashion forward Amsterdam is.”

Favor komt uit de koker van de start-up Appisode One, opgericht door Nick de Bruijn en Ian Haima. Inmiddels groeit het aantal gebruikers maandelijks in een hoog tempo. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 20 jaar, met een 60/40 verdeling tussen jongens en meiden.

Na deze speciale stedenstrijd starten we met een landelijke competitie. We zijn benieuwd of het epicentrum van de fashion ergens in de randstad ligt of op verrassende wijze vanuit 'de provincies'? Waar wonen de fashionistas, de trendsetters en de voorlopers op fashiongebied?”, aldus de oprichters van Favor.

Alle Amsterdammers worden opgeroepen op om voor hun stad uit te komen en zich van hun meest modieuze kant te laten zien. Benieuwd wie er straks aan kop gaat? Volg de competitie via de Instagram page van Favor.

Over Favor

Sinds Favor vorig jaar is gelanceerd timmert de app hard aan de weg bij de Nederlandse jeugd. De app is erop gericht om inzicht te geven in de modetrends van jongeren. Apps als Tinder en Happn laten je swipen tussen potentiële dates; bij Favor swipe je tussen verschillende kledingstijlen. Gebruikers krijgen niet alleen de mogelijkheid om hun mening te geven, maar ook om hun eigen stijl te promoten door zelf foto’s te uploaden. Met behulp van de duizenden votes die dagelijks worden uitgebracht geeft Favor inzicht in wat er trending is onder jongeren. De iOs app Favor is gratis te downloaden.