AMSTERDAM - Ga je beginnen met investeren? Het is spannend om te horen wanneer mensen praten over investeren, je wilt meteen meedoen. Maar investeren heeft een begin. Het is niet alleen geld investeren en wachten op je rendement. Er zijn een tal van punten waarmee je rekening moet houden voordat je gaat investeren.

Het begin
Je kunt alleen beginnen met investeren als je er helemaal klaar voor bent. Vind je dat je nu genoeg hebt gespaard dan kun je beginnen hiermee. Het is gemakkelijk aandelen kopen. Maar hou er rekening mee dat je niet jou inkomen erin stopt of je spaargeld die je in korte tijd nodig zult hebben. Het investeringsgeld moet helemaal vrij zijn. Ga ook niet lenen, want investeren heeft risico’s. Als je dit geld verliest na het investeren zit je in grote schulden met rente.

Variant uitkiezen
Waarin ga je investeren? Er zijn heel veel varianten waarin je kunt gaan investeren. Sommige van de varianten hebben een hoog risico en weer anderen een langere wachttermijn. Voor beginners is beheerd investeren aangeraden, omdat je hier zelf jouw risicoprofiel bepaald. Je stort een bepaald bedrag op je beleggingsrekening en deze wordt verder voor jou belegd in bedrijven of indexfondsen. Je kunt ook beleggen bij de bank.

Risicoprofiel
Met een laag risicoprofiel krijg je weinig rendement en met een hoog risicoprofiel krijg je juist een hoog rendement. Maar het kan ook zo zijn dat je tijdens de hoog risicoprofiel een aantal keren verlies heb geleden. Wat sommige ervaren investeerders doen is investeren in meerdere varianten zodat het risicoprofiel op peil blijft. Als er verlies was tijdens de ene variant dan was er een verhoogd rendement bij het andere. wat is de chainlink koersverwachting met een hoog risicoprofiel?

Investeringsdoel
Als jouw investering goed is gegaan in het begin kun je dan uiteindelijk de keuze maken wat je met het geld gaat doen. Een veel voorkomend beleggingsdoel is het beleggen in pensioen. Dit doen vele zodat ze dus na 40 jaar genoeg hebben om een vakantiewoning te kopen. Je spaart dus 40 jaren lang met een gemiddeld rendement die vaak genoeg rond de 7% zit.

Investeren is altijd mogelijk, maar je moet vooral rekening houden met bepaalde punten. Wat ook zeer belangrijk is dat je niet naar andere luistert. Indien iets onduidelijk is kun je vragen aan een deskundige, maar niet aan een of ander persoon die investeert. Omdat er sommige mensen zijn die het jou niet gunnen en alleen verlies laten lijden.