AMSTERDAM - Op zondag 17 november zetten Sint en de Pieten weer voet aan Amsterdamse wal.

Vanaf 10.00 uur varen ze via de Amstel naar het Scheepvaartmuseum. Daar begint om 12.30 uur een optocht met Sint en alle Pieten naar de Dam.

Kijk voor het complete programma op www.sintinamsterdam.nl.

Bereikbaarheid

Houdt u rekening met grote drukte, ernstige verkeershinder en oponthoud in het centrum.

  • Op de vaarroute van Sinterklaas zijn de bruggen tijdelijk afgesloten.
  • De IJtunnel is van Noord naar Centrum een aantal uur afgesloten tot de stoet voorbij is. Ook de route vanaf de IJtunnel richting de Dam is afgesloten. Op onderstaande plattegrond staan de omleidingen aangegeven.
  • Autoverkeer door de IJtunnel vanuit het centrum naar Noord blijft mogelijk, maar alleen vanaf de westzijde/CS-zijde van de Prins Hendrikkade.
  • Omdat de fietsroute Commandantsbrug (brug tussen de Dijksgracht en het Marineterrein) is afgesloten vanwege veiligheid, kunnen fietsers een alternatieve route om het Marineterrein volgen.
  • Een kwartier voordat de stoet langskomt, worden de hekken ook voor voetgangers gesloten.
  • Trams en bussen maken tussen 11.00 en circa 17.00 uur in het centrum ruimte voor de intocht. Lijnen worden omgeleid of ingekort en sommige bushaltes worden verplaatst. Reist u die dag met het OV? Bekijk dan de actuele vertrekinformatie op de website van het GVB.
  • Kijk voor meer informatie over parkeren op www.amsterdam.nl/parkeergarages.

Stichting Sinterklaas Intocht Amsterdam

De intocht wordt door Stichting Sinterklaas Intocht Amsterdam georganiseerd. Door de belangeloze inzet van zo’n 1200 vrijwilligers en de steun van vele grote en kleine sponsors is de intocht van de Sint in Amsterdam ieder jaar weer een fantastisch feest voor alle kleine en grote Amsterdammers.


Meer weten