AMSTERDAM - Een bedrijfsfilm laten maken? Dat kunnen wij alleen maar toejuichen, zeker in een prachtige stad als Amsterdam. Amsterdam kent een kleurrijke diversiteit aan unieke ondernemers. Meer dan genoeg bedrijven zullen zich op de kaart willen zetten. In dit artikel geven je tips hoe je het beste uit je bedrijfsvideo kunt halen met oog voor jouw regio.


Kracht van een bedrijfsvideo

Een bedrijfsfilm is dé manier om jouw bedrijf online op de kaart te zetten. Je kunt ervoor kiezen zelf te filmen, maar weet je niet precies hoe je dat moet aanpakken, kies dan voor een gerenommeerd videoproductie bedrijf uit de omgeving. Waarom het zo belangrijk is in je bedrijfsfilm ook de regio waarin je actief bent naar voren te laten komen? Omdat dat je “vijver” met potentiële klanten is. Dit is waar je ‘vist’. Mensen zijn van nature chauvinistisch en geven de voorkeur aan regionaal boven een bedrijf verder weg. Het is dus van belang dat je laat zien wat je aan de regio kunt bijdragen.

Storytelling is álles

Goede bedrijfsvideo’s hebben per definitie een goed verhaal. Scènes sluiten logisch op elkaar aan en je hebt het idee dat echt het onderste uit de kan gehaald is. Storytelling in bedrijfsvideo’s houdt in dat je een verhaal vertelt met begin, middenstuk en slot. Dankzij sterke storytelling steek je met kop en schouders boven de concurrentie uit. Zeker als je ook een helder format hanteert.

De kracht van omgeving

Waarom je ook de omgeving in je shots moet verwerken? Omdat je altijd in context filmt, wat je ook doet. Je filmt niet alleen in context, je werkt ook in context: als bedrijf lever je producten of diensten voor mensen in je omgeving. Je bent een centrale spil en gaat bewust connecties aan. De omgeving filmen levert meer op dan mooie visuele plaatjes en prachtige sfeerbeelden. Je kantoor van binnen en buiten in beeld brengen, zorgt ook voor gewenning: je maakt van je bedrijf een factor van betekenis – een mijlpaal in de regio Amsterdam. Als je de regio op subtiele manier in je beelden verwerkt laat je bovendien zien hart te hebben voor de regio.

Bedrijfsvideo uit de regio

Een goede bedrijfsfilm begint met een goed uitgewerkt script. Als je het slim aanpakt, heb je in principe aan één dag filmen genoeg, ook als je professionals inschakelt. Kies bij voorkeur voor experts die goed oog voor detail hebben, meerdere jaren ervaring en over het juiste apparatuur beschikken (of weten waar ze dit in moeten huren). Een goed idee is het filmen te laten beginnen vanaf kantoor en vervolgens de hotspots op de bedrijfslocaties in beeld te brengen.

Een aantal tips voor opnames in Amsterdam

Amsterdam heeft verschillende mooie plekjes voor het maken van video-opnames, onder meer:  • Het museumplein

Het museumplein is een indrukwekkende locatie in Amsterdam-Zuid. Het is op loopafstand van het centrum. Rondom het plein zijn talrijke musea te vinden. Het is er altijd lekker druk en daardoor ook een boegbeeld voor de regio Amsterdam.  • Filmen bij grachten en binnenstad


Wil je Amsterdam in beeld krijgen, dan moet je natuurlijk niet nalaten de binnenstad en de grachten in beeld te brengen. De historische binnenstad zit vol pracht en praal. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de iconische 7 bruggen en maak opnames vanaf het water, het is een prachtig gezicht!  • Westerkerk

Als je voor je voor een bedrijfsvideo op pad gaat, dan kan een mooi beeld van de prachtige Westerkerk natuurlijk ook niet ontbreken. De kerk is gelegen aan de Jordaan en is wel 85 meter hoog. Het aanzicht van de kerk is prachtig, maar je kunt er ook voor kiezen om de Jordaan in beeld te brengen en de toren te beklimmen!  • De Dam

Het hart van Amsterdam is de welbekende Dam. Het is een van de meest iconische en historisch belangrijke plaatsen in de stad. Je kunt er goed de drukte van de stad vastleggen, want er lopen altijd mensen rond die genieten van de bezienswaardigheden in het centrum.

Tot slot: vergeet de gemeenteverordeningen niet

Aan video opnames maken in de publieke ruimte zijn altijd voorwaarden verbonden, ook in Amsterdam. Soms heb je een ontheffing nodig. Je kunt dit checken op de website van gemeente Amsterdam. Let op: als je een ontheffing nodig hebt, moet je deze ruim van tevoren aanvragen.