AMSTERDAM - Individueel, samen in het klein of in een bouwgroep. Op Centrumeiland in Amsterdam-IJburg kun je op verschillende manieren zelf je droomhuis (laten) bouwen. De online inschrijving voor de zelfbouwkavels van de ‘blokken’ 14 en 15 is onlangs gestart en sluit op 5 februari (17.00 uur).

Individuele zelfbouwkavels op Centrumeiland

Het gaat bij de twee blokken om 23 individuele zelfbouwkavels. Meer informatie

Samen in het klein

Bijzonder aan het aanbod op Centrumeiland zijn de zelfbouwkavels voor ‘Samen in het klein’, zelfbouwkavels voor twee, drie of meer woningen. Meer informatie
Per ‘samen in het klein-kavel’ schrijft u zich dan ook met twee, drie of vier huishoudens tegelijk in. De uitgifte van de kavels voor individuele zelfbouw en ‘Samen in het klein’ verloopt volgens dezelfde procedure. Meer informatie .

Kavels voor CPO-bouwgroepen

Op dit deel van Centrumeiland komen drie kavels voor bouwgroepen. Meer informatie. Dit wordt ook wel ‘Samen in het groot’ genoemd. Deze kavels bieden ruimte aan twaalf, dertien en 30 woningen, dus 55 in totaal. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet u zich aansluiten bij een van de bouwgroepen. Dit kan bijvoorbeeld via het prikbord voor samen bouwen.

IJburgmarkt

Meer informatie en locatie bezoeken? Kom naar de IJburgmarkt! De gemeente Amsterdam organiseert een informatiemarkt over IJburg op:

Datum: Zaterdag 27 januari
Tijd: 13.00-16.00 uur
Adres: IJburgcollege I, Pampuslaan 1.

Hier staan we u graag te woord over de zelfbouwkavels op Centrumeiland en de procedures. Ook kunt u hier de locatie van de zelfbouwkavels bezoeken en stoomcursussen volgen over het proces en de procedures van Zelfbouw. Zowel voor individuele zelfbouw als voor bouwgroepen. Meer informatie

Kijk verder

Wilt u meer weten over zelfbouw of beschikbare zelfbouwkavels? Ga dan naar de zelfbouwpagina’s of het overzicht van zelfbouwprojecten van de gemeente Amsterdam.