AMSTERDAM - Op donderdag 11 mei van 18.00 tot 20.00 uur houdt Amvest een inloopbijeenkomst waar u kunt meepraten en reageren op de plannen voor de Kop van Cruquiuseiland. Er is ook een overzichtsmaquette van Cruquius.

De inloopavond is in de Sigmafabriek, Cruquiusweg 102 op de vierde verdieping. Er is geen lift. Bent u slecht ter been? Bel dan vooraf Bas Schoemaker op 06 5423 4540.

Herontwikkeling Cruquiusgebied

Het Cruquiusgebied transformeert de komende jaren van een industriegebied naar een werk- en woongebied. Dit gebied biedt veel mogelijkheden voor de ontwikkeling van Amsterdam omdat het binnen de Ring A10 ligt, dus dicht bij stedelijke voorzieningen. Maar ook mooi gelegen is aan het water van de Entrepothaven, het Amsterdam-Rijnkanaal en de Nieuwe Vaart.

Plannen voor de kop

De kop van het Cruquiuseiland wordt één groot wandelgebied aan het water. Door ondergrondse parkeergarages kan iedereen op de kades, het plein en de straten lopen, spelen en van het water genieten.

Het publieke leven op de kop speelt zich straks af rond een plein aan de Entrepothaven. De vervallen kantoorvilla ‘De werkmeester’ krijgt een centrale plek. Ten opzichte van de spelregelkaart is het plein vergroot en meer op de Entrepothaven gericht. Een uitloop van het plein over steigers langs de haven is in studie. Er komen 350 woningen (appartementen, stadswoningen en woon-werkwoningen), waarvan 15% in de sociale sector. Aan de architectuur van het torengebouw en het pleingebouw is bijzondere aandacht besteed. Alle woningen krijgen riante terrassen en balkons voor fraaie uitzichten.