AMSTERDAM - De openstelling van de Spaarndammertunnel is in zicht! De verwachting is dat de tunnel op maandag 5 februari om 06.00 uur open gaat voor doorgaand verkeer. In dit artikel informeren we u over de werkzaamheden die voor én na openstelling plaatsvinden. Daarnaast nodigen we u uit voor een informatieavond.

Datum: Donderdag 17 januari 2018
Tijd: 19:00 – 20:30 uur
Locatie: Buurtcentrum Horizon, Zaandammerplein 50.

Werkzaamheden voor openstelling: aanpassing aansluitend kruispunt

In het weekend van vrijdag 2 februari werkt KWS Infra in opdracht van gemeente Amsterdam aan de aanpassing van kruising Archangelweg/Oostzaanstraat. Tijdens deze werkzaamheden is er beperkt verkeer mogelijk. Verkeer kan via de parallelweg Spaarndammerdijk de werkzaamheden passeren. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van het huidige fietspad en voetpad.

Werkzaamheden na openstelling: herinrichting Spaarndammerdijk / Tasmanstraat

Direct na openstelling van de Spaarndammertunnel maakt doorgaand verkeer gebruik van de tunnel en starten de werkzaamheden met betrekking tot de herinrichting Spaarndammerdijk / Tasmanstraat. Deze werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en duren tot eind 2018. Bekijk de eindsituatie op de kaarten in de bijlage.

Bereikbaarheid

Autoverkeer

Tijdens de werkzaamheden is er voor bestemmingsverkeer éénrichtingsverkeer mogelijk de stad –in. Dit betekent dat de afslag Nieuwe Hemweg via het Art Hotel de Spaarndammerbuurt per auto bereikbaar is. Om de wijk te verlaten maakt u gebruik van de Spaarndammertunnel die u kunt bereiken via de kruising Houtmankade.

Fietsverkeer

Fietsers en voetgangers kunnen via een tijdelijk fietspad de werkzaamheden passeren.

Openbaar vervoer

Buslijnen 22 en 48 rijden gedurende de werkzaamheden de gebruikelijke routes.

Meer informatie

Tijdens de inloopavond zijn medewerkers van gemeente Amsterdam en KWS Infra aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Mocht u de inloopavond niet kunnen bezoeken, dan kunt u voor meer informatie terecht op onze website www.amsterdam.nl/houthaven. U kunt ook mailen naar houthaven@amsterdam.nl of bellen met (06) 3017 4976.