AMSTERDAM - Op zaterdag 1 juli staan de Javastraat en het Javaplein weer in het teken van het Indische Buurt Festival. Met het festival wordt al 9 jaar de diversiteit van de Indische Buurt gevierd. Het is een feest voor jong en oud, voor alle kleuren en iedereen die een groot hart voor de buurt heeft. Er is lekkere muziek, er zijn heerlijke hapjes en allerlei activiteiten. Het festival is gratis, iedereen is welkom tussen 14.00 en 19.00 uur.

Rondom het Badhuis is de vintage markt. In de Javastraat vind je een buurtmarkt waar je van alles kunt leren over organisaties in de buurt. Op het Javaplein rondom de fonteinen zijn allerlei dingen te doen: geitjes, kippen en konijnen knuffelen bij de mobiele kinderboerderij van Roel's Beestenboel, knutselen bij het Buurtatelier, letterzetten bij het Grafisch Werkcentrum, beesten timmeren met Stichting ACCU, circusworkshop van Circuswerkplaats Boost, mozaïeken bij Tante Gerritje, proefkamperen bij de Buurtcamping en leren breien bij het Breibankje.

Er zijn twee podia op het festival. Op het grote podium zijn er optredens en presentaties van klassiek tot moderne wereldmuziek. Op het kleine podium, dat samen met Studio K en Jaffa Jaffa wordt geprogrammeerd, worden verhalen verteld, maar er wordt ook gedanst en muziek gemaakt en karaoke gezongen.

Kijk voor meer informatie op Facebook Indische Buurtfestival