AMSTERDAM - Misschien heeft u de koffers al gepakt voor een welverdiende vakantie of verheugt u zich op de warme zomerdagen in de tuin of op het balkon. Juist in deze tijd van het jaar is het belangrijk om alert te zijn op woninginbraak. Want inbrekers gaan niet op vakantie! U kunt een hoop zelf doen om de kans op woninginbraak te verkleinen. Stadsdeel Nieuw-West helpt u hierbij tijdens de zomerpreventietour.

Vanaf maandag 17 juli lopen er gedurende drie weken buurtvoorlichters rond in Nieuw-West. In een aantal buurten hebben bewoners te maken gehad met woninginbraak. We hebben ervoor gekozen om deze buurten als eerste te bezoeken. De andere buurten volgen na de zomer.

Gele hesjes

De buurtvoorlichters gaan deur aan deur langs om u informatie en tips te geven over het voorkomen van inbraak. U herkent de buurtvoorlichters aan hun gele hesjes. Bovendien zullen zij zich legitimeren. De voorlichters komen niet bij u binnen. Bewoners die buurtvoorlichters aan de deur kunnen verwachten, krijgen hierover een brief thuisgestuurd.

Tips!

Wat kunt u zelf doen inbraak in uw woning tijdens de zomermaanden te voorkomen?

  • Vertel een beperkt aantal familieleden en vrienden wanneer u op vakantie bent.
  • Laat geen volle vuilniszakken bij uw huis achter.
  • Zet uw fiets/brommer altijd op slot, ook als deze binnen staat.
  • Vertel niet op sociale media dat u op vakantie gaat. Scherm persoonlijke berichten zoveel mogelijk af voor buitenstaanders.
  • Meld u aan bij Burgernet via www.burgernet.nl of de Burgernet-app. Hiermee werkt u samen met de politie aan de veiligheid in uw buurt.
  • Gaan de buren niet op vakantie? Vraag aan hen om de post weg te halen, de auto af en toe op de oprit te zetten en de gordijnen overdag te openen, zodat uw woning een bewoonde indruk maakt.

Meer weten?

Heeft u nog vragen over de zomerpreventietour of over inbraakpreventie in het algemeen? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente via 14020 of kijk op www.amsterdam.nl/14020.

We wensen u een veilige zomer!