Het schaatsseizoen op Ice*Amsterdam is beëindigd en wij blikken terug op een periode vol hoogtepunten en records! Deze editie stond in het teken van het samen zijn, verbroedering tussen jong & oud, Amsterdammer - toerist en gevorderde en amateur schaatsers.

Zo kregen meer dan 1000 lokale basisschoolkinderen een leerzame schaatsles en schaatste, tijdens de vijfde editie, de 500.000ste bezoeker onder de replica van de Magere Brug door. Bezoekers waren afkomstig uit meer dan 60 landen, er waren zelfs mensen uit Nieuw-Zeeland en de Verenigde Arabische Emiraten die meededen aan de recordpoging conga line on ice! De jaarlijkse terugkerende kerstmarkt Ice*Village maakte de wintersfeer helemaal compleet. Online gingen de beelden met hashtag #IceAmsterdam de wereld over met 1,2 miljoen likes op Instagram en Facebook.

‘’Met zeer wisselende weersomstandigheden en zelfs code rood, hebben we een uitermate succesvol seizoen achter de rug. Zo hebben we met ons topteam de drukste dag op 28 december gehad en stond zelfs onze oudste medewerker (72 jaar) weer met plezier klaar. We hebben dit jaar echt geïnvesteerd in online zichtbaarheid en social media en dit heeft zeer goed uitgepakt! Volgend jaar zullen we vanaf november weer neerstrijken op het Museumplein en willen we nog meer inzetten op het thema: typisch Amsterdam! Maar dit houden we natuurlijk nog even geheim....’’
Voorzitter Stichting Ice*Amsterdam - Dick Keser

Dit jaar liep muziek als een rode draad door het ijsseizoen, maar ook tijdens grootschalige publieks- en bedrijfsevenementen. Zo werd de schaatsbaan geopend met een spetterend optreden van Amsterdamse volkszangeres Willeke Alberti. Ook het optreden van Maan, Tommie Christiaan en Vajèn van den Bosch met de On Your Feet! medley, de unieke silent disco en de wekelijks terugkerende DJ op zondagmiddag werden door het publiek erg gewaardeerd. De nieuwjaarsviering was dit jaar extra spetterend, in een winters decor proostten bezoekers met meer dan 26 verschillende nationaliteiten op het nieuwe jaar.