AMSTERDAM - Op een prominente plek langs de Amstel wordt nieuwbouw in Amsterdam-Oost gerealiseerd. Nieuwbouwproject Elements is nu al een prijswinnend gebouw met een bijzonder ontwerp, welke tot stand is gekomen door de combinatie van data in een 3D model. Deze hypermoderne nieuwbouw geeft een nieuw impuls aan de ontwikkelingen in Amsterdam-Oost.


Nieuwbouwproject Elements Amsterdam-Oost: in balans met de élementen

Woontoren Elements geeft door de hypermoderne nieuwbouw Amsterdam-Oost een nieuw impuls. Het gebouw is in balans met de elementen, waarbij rekening is gehouden met de baan van de zon, daglicht en de invloed van de wind en energieopwekking.

Het resultaat hiervan is een woontoren zonder scherpe hoeken, met opvallende bronskleurige, horizontale lijnen en contouren die zijn afgestemd op de omgeving in Oost. Voor het ontwerp heeft het nieuwbouwproject al in 2020 een London Design Award in ontvangst mogen nemen.

Op dit moment zijn de online inschrijvingen voor deze nieuwbouw in Amsterdam-Oost van start: https://www.nieuwwonenamsterdam.nl/nieuwbouw/amsterdam-oost. De planning is dat de appartementen eind 2025 opgeleverd kunnen worden.

Ontwikkelingen van het Amstelkwartier door de jaren heen

Het Amstelkwartier in Amsterdam-Oost is de afgelopen jaren al flink doorontwikkeld. Zo is de woontoren van Elements gelegen nabij het Bella Vistapark in Amsterdam-Oost, welke pas in 2020 is ontwikkeld en opengesteld. Uniek aan dit buurtpark is de ruimte van 10.000 m2 welke is opgevuld met diverse monumentale bomen, maar ook de monumentale watertoren van het Amstelkwartier.

Door het vele groen in dit stadsdeel van Amsterdam trekken hier de laatste jaren veel jonge stellen en gezinnen heen. Deze verschuiving en vergroening heeft samen met de vele nieuwbouw gezorgd voor een modernere woonomgeving, welke van alle gemakken voorzien is.

Waar de braakliggende havenbuurten en oude architectuur in dit stadsdeel eerst de overhand hadden, wordt steeds meer geïnvesteerd in nieuwbouw en herinrichting van deze gebieden voor een nieuw impuls. Elements zet hierin de volgende stap.

Van oude havenbuurt naar duurzame woonomgeving

Het imago van oude havenbuurt is in Amsterdam-Oost dus verleden tijd. En waar alle nieuwbouw in Nederland tegenwoordig aan vele duurzaamheidseisen moet voldoen, trekt Elements dit nog een stapje verder. Bij het gehele ontwerp is rekening gehouden met een klimaatpositief resultaat.

Zo worden de zonnepanelen geïntegreerd in de balkonranden, waarmee een groot deel van de energiebehoefte van het gebouw duurzaam opgewekt kan worden. Ook is er gekozen voor de verwerking van duurzaam hout in het gebouw, met een lagere CO2 footprint tot gevolg. Ook dragen de groene daktuinen van het pand bij aan het verlagen van de hittestress in de stad.

Voor wie is deze nieuwbouw in Oost-Amsterdam?

Deze nieuwbouwappartementen in Oost-Amsterdam focussen zich op mensen met een luxe levensstijl. Met internationale allures. Daktuinen met een eigen zwembad, uitzicht op de Amstel, hypermoderne co-working spaces en een gezellige bar op de begane grond. Dit gebouw zal het allemaal bieden.

Belangrijke vermelding is dat het gebouw geen zelfbewoningsplicht zal bieden. Het is toegestaan om de woning te verhuren voor 6 maanden of langer. Dit in combinatie met de goede bereikbaarheid van het pand maakt het een goede uitvalsbasis voor ondernemers en wellicht expats die voor een tijdelijke periode in de stad verblijven.

Met de A2 op vijf minuten afstand, Station Amsterdam Amstel of metrostation Spaklerweg om de hoek is Elements een goed bereikbaar woonobject, zeker voor stadse begrippen. Meer informatie lezen of inschrijven kan via nieuwbouwplatform NieuwWonen Amsterdam.