AMSTERDAM - Volgens de gasten van Hotels.nl is Spa Sport Hotel Zuiver de nummer 1 van de stad. De leiding van het hotel kreeg daarvoor de award voor ‘Beste Hotel van Amsterdam’ uitgereikt. De award is een kwaliteitsonderscheiding die boekingswebsite Hotels.nl jaarlijks toekent.

Het hotel verdient de prijs vanwege de vele lof die het ontvangen heeft van zijn gasten. De wellnessfaciliteiten, goede service, en de netheid van het hotel worden vooral geprezen. “Heerlijk dat je vanuit de kamer in je badjas naar de grote wellness kunt lopen. De kamers zijn van alle gemakken voorzien; de stortdouche is heel fijn. Ook is het fijn dat de late check-out mogelijk is. Het personeel is heel vriendelijk.”, schreef een van de hotelgasten. “Heerlijk genoten bij Spa Zuiver, sauna is geweldig en prima hotel. ”, aldus een andere hotelgast.

In de provincie Noord-Holland zijn nog twee andere hotels in de prijzen gevallen: Van der Valk Hoorn als ‘Beste Hotel van Noord-Holland’ en Van der Valk Hotel Haarlem als ‘Beste Hotel van Haarlem’.

Ruim 2.000 hotels

De award winnaars worden bepaald aan de hand van de reviewscores van de ruim 2.000 hotels in het aanbod van Hotels.nl. In 2017 hebben 40.000 hotelgasten hun ervaring gedeeld. In de reviews geven zij scores aan verschillende categorieën: prijs-kwaliteitsverhouding, hygiëne, comfort, service en ligging. Daarnaast kunnen er opmerkingen worden geplaatst over bijzondere plus- en minpunten van het hotel. De gemiddelden van deze scores en de opmerkingen van de gasten worden gepubliceerd op de website van Hotels.nl.

Award

Dit jaar is de 4e keer dat Hotels.nl de awards uitreikt. Ieder jaar wordt dit gedaan op basis van de reviewscores van het voorgaande jaar. De prijs voor het beste hotel van Nederland bestaat uit een handgemaakt beeld met het karakteristieke roze bedje. In de komende weken worden er in totaal 39 awards uitgereikt. De uitslag van de awards blijft altijd tot op het laatste moment geheim. Medewerkers van Hotels.nl verrassen het hotelpersoneel door onaangekondigd naar de award winnende hotels te komen en hen persoonlijk te feliciteren.

Hotels.nl vierde afgelopen jaar zijn 16e verjaardag. Henriette IJzelenberg en Kees Eldering begonnen de boekingswebsite op 28 november 2001 in een Groningse achterkamer. De onderneming die toen nog bestond uit één laptop en één telefoon, is nu een van de grootste boekingsbedrijven van Nederland.