AMSTERDAM - Stadsdeelbestuurder Erna Berends opent op 24 januari sociale start-up De Buren in de Kadoelerbreek te Amsterdam Noord. Vanaf die dag kunnen buurtbewoners er terecht voor koffie, taart, een gezonde lunch of een lekker diner.

De Buren biedt iedere werkdag een smakelijk en verzorgd driegangenmenu vanaf € 5,50. De prijzen zijn laag, omdat deze sociale start-up ontmoeting en sociale contacten wil bevorderen.
 
De Buren combineert betaalbare horecagelegenheid met een trefpunt van vraag naar en aanbod van zorg en ondersteuning voor buurtbewoners. In de loop van het jaar kunnen buurtbewoners hier ook terecht met vragen over bijvoorbeeld ondersteuning bij langer zelfstandig thuis wonen. Matthias de Vries, manager van De Buren zegt hierover: “Dankzij goede relaties met het Huis van de Wijk en welzijnsorganisaties kunnen we ook warm doorverwijzen bij complexe vragen. We willen van bezoekers en buurtbewoners leren waar nog meer behoefte aan is in de wijk, zodat vrijwilligers daarop kunnen inspelen. Die toegevoegde waarde wil De Buren naast horeca bieden. Cordaan opent de komende tijd meer ‘De Buren’ locaties. Zo zorgen we dat buurtbewoners door heel Amsterdam baat hebben bij de wijklocaties van Cordaan.”
 
Bij De Buren kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via een leerwerktraject werkervaring op doen om meer kans te maken op betaald werk.
 
De Buren Kadoelerbreek is een start-up van zorgorganisatie Cordaan gevestigd op de Banne Buikslootlaan 147, te Amsterdam. De openingstijden zijn maandag van 17.00 tot 20.00, dinsdag van 10.00 tot 16.00, woensdag van 13.00 tot 20.00, donderdag van 12.00 tot 16.00 en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur.

www.deburen.amsterdam
www.cordaan.nl