AMSTERDAM - Van auteur Rosemarijn Milo, bekend van haar historische romans die gebaseerd zijn op haar eigen familiegeschiedenis, verschijnt op 15 maart a.s. een geheel ander boek. ‘Hopeloos verliefd op Frankrijk!’, een ware liefdesverklaring jegens het land waar de auteur al jaren woont.


Begin 2006 emigreerde Rosemarijn Milo naar Frankrijk, het land dat zij al vroeg in haar hart sloot. ‘Hopeloos verliefd op Frankrijk!’ bevat verhalen voor de achterblijvers in Nederland. In de meest uiteenlopende onderwerpen vertelt de auteur over haar ervaringen in Frankrijk, haar nieuwe vaderland.

Verhalen over een keur aan onderwerpen. Onder meer de geschiedenis en het aanzien van haar woonplaats Metz en omgeving, de Franse politiek, geschiedenis en cultuur komen voorbij. Van het hoogstpersoonlijke tot het publieke, van de meest recente ontwikkeling tot ver terug in de geschiedenis.

Een gevarieerde bundel die het hart van menig Francofiel sneller zal doen slaan. Tijdens het lezen van deze fraaie bundel merkt de lezer ongetwijfeld op dat de blik van de auteur op haar omgeving in de loop der jaren verandert. De enigszins onderkoelde toon, nu eens met licht bijtend cynisme, dan weer met gepeperde humor, verandert echter niet. Haar observatie blijft scherp. Ze mag dan hopeloos verliefd zijn op Frankrijk, die liefde is niet blind.

Caspar Visser ’t Hooft schreef het voorwoord dat hij afsluit met: ‘Rosemarijn Milo is iemand die met een vrolijke, levendige blik de dingen beschouwt. Dan worden de dingen als vanzelf de moeite van het liefhebben waard. Neem daarbij een prettige, pittige schrijfstijl – en ja, Frankrijk wordt een land om verliefd op te worden.’

Over de auteur:
Na haar muziek- en rechtenstudie is Rosemarijn Milo (Amsterdam, 1945) advocaat en rechter geworden. Tegen het einde van haar juridische loopbaan is zij in Frankrijk gaan wonen waar zij nog een tiental jaren als juridisch vertaalster heeft gewerkt. Eerder publiceerde zij ‘Brieven uit La Dominance’, 2012, ‘Een vervlogen droom – Verslag van een te kort leven’ in 2019, ‘Het hoge woord – Vijf vrouwen en een familiegeheim’ in 2020 en ‘Eén jaar uit het leven van P.M.C.J.S. – jaar van honger en muziek’ in 2021.

Hopeloos verliefd op Frankrijk | Uitgever Grenzenloos | ISBN 9789461853189| paperback.