In december staat-ie weer te pronken: een enorme kerstboom op de Dam. Met deze boom verwelkomt de binnenstad de feestelijke weken rond de Kerst. En als de lichtjes in de boom gaan branden, is het weer hoog tijd voor warme chocolademelk met kerstkransjes rond de boom.

Halverwege november wordt een reusachtige Nordmann van circa 21 meter hoog afkomstig uit het dorp Grünscheid, omgeving Keulen, Duitsland, naar Nederland gereden. De boom wordt naar de Dam gebracht. Daar wordt hij op dinsdag 6 december omhoog getakeld. Dan komen er tienduizenden lichtjes in te hangen. Een hele klus, al die lichtjes op hun plaats zetten, in zo’n hoge boom.

De boom gaat aan

Op vrijdag 9 december worden de lichtjes aangestoken. Om 20.45 uur trappen we af met live-kerstmuziek van het Zwanenkoor en en kunt u genieten van een kop warme chocolademelk. Om 21.00 uur steekt Boudewijn Oranje de lichtjes aan. Daarna worden er tot 21.25 uur nog meer hartverwarmende kerstliedjes gespeeld door de Gospel Queens.

Sfeervol middelpunt

De kerstboom op de Dam en de prachtig verlichte Bijenkorf vormen samen met de kerstdecoraties in de lantaarnpalen het middelpunt van alle feestelijke activiteiten in de decembermaand in hartje stad.