Er kunnen verschillende redenen zijn om een glaszetter in te schakelen. Bijvoorbeeld om ruiten te vervangen voor HR+++ glas of omdat er glasschade in huis is ontstaan. Als je een glaszetter nodig hebt voor een specifieke klus, dan wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je de juiste inschakelt. Maar hoe maak je een keuze als het aanbod zo groot is? Ga maar eens op zoek naar een glashandel Amsterdam, je merkt al snel dat het aanbod erg groot is. Hoe weet je dan welke geschikt is? Dit is voor een groot deel afhankelijk van wat er gedaan moet worden en welke punten hierbij belangrijk zijn. Heb je bijvoorbeeld glasschade in huis? Dan is het zaak dat dit zo spoedig mogelijk wordt verholpen. Een glaszetter met een 24-uurs service is dan een slimme keuze. Als er meer tijd is, dan kun je ook de tijd nemen om te onderzoeken welke glaszetter financieel gezien de beste keuze is. Bijvoorbeeld door verschillende offertes op te vragen van glaszetters bij jou in de regio. Maar op welke aandachtspunten kan je nog meer letten? We zetten de belangrijkste drie op een rij.

1. De kwaliteit

De beste vakman voor de klus is iemand die ook echt geeft waar je voor betaalt. We spreken hierbij van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Dat hoeft dus niet te betekenen dat je voor iemand kiest die de laagste prijs kan bieden, maar voor degene die de beste kwaliteit binnen jouw budget kan leveren. Maar hoe bepaal je dit?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de materialen die zij gebruiken. Beschikt dit materiaal bijvoorbeeld over bepaalde keurmerken? Daarnaast is het slim om de recensies van anderen te lezen. Hoe spreken anderen over het werk van de glaszetter? Wat zeggen zij over de geleverde kwaliteit en de levensduur van het product? Kies je voor een bekende glaszetter binnen de regio zoals accuut? Dan is hier online genoeg informatie over te vinden. Zo weet je zeker dat het werk van deze vakman ook daadwerkelijk het gewenste resultaat op zal leveren.

2. Houd rekening met de service

Welke service wordt er geboden door de glaszetter? Is hij in staat om van tevoren langs te komen voor een gesprek? Kan hij op basis van jouw persoonlijke wensen wat aanpassingen maken in zijn plan? Hoe laat hij straks de boel achter?Kent hij eventuele andere deskundigen voor als er meer werk nodig is? Welke klussen kan hij allemaal aannemen? Dit zijn allemaal belangrijke punten om mee te nemen bij het maken van een beslissing. Deze dingen zou je niet alleen kunnen vragen, maar zijn doorgaans ook terug te vinden op de website.

3. Prijs

Uiteraard speelt het kostenplaatje ook een doorslaggevende rol in de definitieve beslissing. Het is immers belangrijk dat de prijs binnen jouw budget blijft. Wees je er echter wel van bewust dat deze prijs voor een groot deel bepaald wordt door de tarieven van andere glaszetters in de regio en welke materialen er worden gebruikt. Laat je beslissing dus niet volledig afhangen van de prijs, want dit speelt immers ook een grote rol in de kwaliteit die geleverd kan worden.