AMSTERDAM - Je wilt wanneer je een onderneming hebt deze ongetwijfeld ook laten groeien. Hoe groter je onderneming is, des te meer omzet je kunt maken. Sommige bedrijven kunnen zonder moeite hun bedrijf laten groeien, maar dat kan niet met ieder bedrijf. Je kunt door het doen van bepaalde investeringen je onderneming laten groeien. Het doen van grote investeringen kost natuurlijk geld en de meeste ondernemers gebruiken hiervoor eigen vermogen. Heb je geen eigen vermogen of wil je dit niet gebruiken? Geen probleem, want je kunt namelijk een zakelijk krediet nemen en op deze manier genoeg geld hebben voor het doen van een investering.

Lenen is natuurlijk niet het eerste waar je aan denkt bij het laten groeien van je onderneming. Veel ondernemers zijn hier namelijk bang voor omdat lenen veel geld kan kosten. In dit artikel vertellen we precies waarom je juist met een lening meer geld kunt verdienen, lees het daarom eens grondig door.

Groeien met zakelijke krediet
Door een zakelijk krediet aan te vragen, kan je onderneming redelijk snel groeien. Een verstrekker van het zakelijk krediet stort het geld niet direct op je rekening. De verstrekker zet een bepaald bedrag voor je klaar en je kunt hier geld van opnemen. Je kunt zelf bepalen wanneer je geld opneemt en wanneer je dit aflost. Het voordeel van een zakelijk krediet is dat je alleen rente betaald over het opgenomen bedrag. Je kunt het zakelijk krediet goed gebruiken om een tekort in de voorraad op te vullen, maar ook voor dagelijkse uitgaven. Je kunt wanneer je een slechte maand hebt het zakelijk krediet gebruiken als opvulling. Zo kan het zijn dat je een investering wilt doen, maar nog geld krijgt van debiteuren. Je kunt het zakelijk krediet dan gebruiken voor de investering, zo hoef je niet te wachten op je debiteuren.

Grote investering
Naast de kleine investeringen zijn er ook grote investeringen die je kunt doen met je onderneming. Het aanschaffen van een nieuw voertuig valt hier ook onder en je ziet dit vaak terugkomen bij aannemers. Een schildersbedrijf heeft bijvoorbeeld een bedrijfsauto nodig en de aanschafkosten zijn enorm voor een startende ondernemer. Een zakelijke lening bij Floryn biedt hiervoor de oplossing voor je probleem. Een zakelijke lening is namelijk ideaal voor het doen van een grote investering. Je vraagt de zakelijke lening aan en krijgt het bedrag in een keer op je rekening. Je kunt op deze manier direct de investering doen en zo zorg je ervoor dat je de lening terug kunt betalen. Een zakelijke lening heeft een vaste rente tijdens de gehele looptijd, echter kun je de looptijd zelf vaststellen.

Naast het aanschaffen van een bedrijfsauto zijn er ook andere grote investering die je kunt doen. Het uitbreiden van een magazijn of een kantoor zijn investeringen die je veel terugziet komen bij andere bedrijven. Sinds de corona crisis zijn er ook veel bedrijven die grote investeringen doen in het digitaliseren. Zo wordt er veel geld geïnvesteerd in het laten maken van een website en het vindbaar maken van de website.