AMSTERDAM - Bij het in huis nemen van een huisdier is het verzekeren van het huisdier, meestal niet het eerste waar je aan denkt. Maar hoe belangrijk is het nu om het huisdier te verzekeren? In deze blog gaan we het hebben over de voordelen van een huisdierverzekering. Om zo te helpen bij het besluit of je wel of geen huisdier verzekering wil afsluiten.


Voordelen van een huisdierenverzekering

Het nemen van een huisdierverzekering kan al heel snel heel voordelig worden. Wanneer je namelijk ervoor kiest om je huisdier te verzekeren, is het huisdier verzekerd voor ziekte en calamiteiten. Honden en katten zijn allebei dieren die graag speels zijn, daardoor zit een ongelukje in een klein hoekje. De kat blijft bijvoorbeeld met zijn poot ergens achter hangen, of de hond blijft met zijn tanden aan de bench hangen.

Wanneer dit soort ongevallen gebeuren kunnen de dierenartskosten al snel hoog oplopen. Maar met behulp van de dierenverzekering van Figopet voorkom je dat je financieel leegloopt, wanneer je geliefde huisdier een ongeluk heeft. Wanneer het erop aankomt heb je uiteraard alles voor je huisdier over. Maar als je jezelf kan indenken voor deze hoge kosten, is dat geen overbodige luxe.

Het gemak van het afsluiten van een huisdierverzekering

Gelukkig kun je ook eenvoudig je huisdier verzekeren. Het afsluiten van een huisdierenverzekering is bijna makkelijker, als het afsluiten van een autoverzekering. Je kunt namelijk gemakkelijk de premie online berekenen, aan de hand van hoe goed je jouw huisdier wilt verzekeren. En om de juiste zorg te kunnen krijgen voor jouw huisdier, kun je voor elk huisdier een verzekering op maat afsluiten.


Zo heb je voor elk huisdier een aparte verzekering. Je hebt namelijk een verzekering speciaal voor katten, een verzekering speciaal voor honden. Maar ook een verzekering speciaal voor konijnen en zelfs een voor papegaaien. Zo zorg je ervoor dat de juiste zorg voor jouw huisdier klaar staat wanneer je deze nodig hebt. Daarnaast bieden de verschillende pakketten ook meer mogelijkheid tot een geschikte verzekering.

Verschillende pakketten

Het kiezen van een verzekeringspakket is afhankelijk van hoe goed je jouw huisdier wil verzekeren. Wanneer je een kat hebt die het huis niet verlaat is een basispakket al snel genoeg. Maar wanneer je kat er graag op uit gaat en niet de meest slimme kat is, dan kun je beter een uitgebreidere verzekering afsluiten. Aangezien deze avonturier meer kans heeft op het nodig hebben van speciale zorg. Zo betaal je niet teveel premie voor jouw huisdier.