AMSTERDAM - Is het jouw droom om door de Himalaya te lopen en te hiken? Dan is een trekking in Nepal iets wat je zeker niet mag missen. Bij Bookatrekking.com kun je zelf gemakkelijk jouw reis naar Nepal regelen en uitstippelen. Het afreizen naar Nepal is natuurlijk al een spannende onderneming, maar het hiken door dit land maakt het nog spannender. In dit artikel helpen we je met het voorbereiden van je tocht door Nepal en vertellen we je welke uitrusting je gegarandeerd in je rugzak moet hebben.


Neem de beste rugzak mee tijdens het hiken

De basis van je uitrusting tijdens het hiken is je rugzak. Hier zul je de rest van de uitrusting die je tijdens de tocht nodig hebt met je meedragen. Wanneer je een lange tocht gaat maken wordt meestal de voorkeur gegeven aan een rugzak van 70 of zelfs 90 liter. Als je gaat trekken rond Annapurna is een kleinere rugzak van ongeveer 50 liter een betere optie voor jou. Bij het kiezen van een rugzak bekijk goed of je alle riemen en banden af kunt stellen zodat deze goed past. Het kiezen van een slechte rugzak die niet goed op je rug zit en niet comfortabel is kan het hiken zeker verpesten.

Schoenen voor het hiken in Nepal

De schoenen zijn belangrijk voor iedere wandeling. Wanneer je na een dag wandelen al blaren hebt kan dit er uiteindelijk voor zorgen dat je de tocht niet helemaal af kan maken. Mocht je door blaren de reis niet helemaal af kunnen maken dan kun je bij je KLM vlucht cancelen en met het geld weer een vlucht op een ander tijdstip boeken. We gaan er natuurlijk vanuit dat de schoenen die je gebruikt geen probleem veroorzaken.

Het is daarom niet handig om lang te lopen op je nieuwe schoenen zonder deze eerst getest te hebben. Veel mensen maken de fout om naar Nepal af te reizen met hele zware en stevige schoenen. Dit is eigenlijk niet nodig en maakt het hiken door Nepal een stuk zwaarder. Je kunt er ook voor kiezen om je schoenen in Nepal te kopen. Voor de meeste tochten zijn schoenen in de B categorie de beste voor de paden in Nepal.

Goed rusten tijdens het hiken

Bij de meeste tochten door Nepal bespaar je veel kilo’s aangezien je hier in een loggia slaapt. Je hoeft dus geen tent met je mee te dragen. Een goede tent weegt meestal ongeveer 2,5 kilo en een slaapmat ook nog eens een kilo. Dit scheelt veel gewicht en maakt het hiken een stuk makkelijker. Wel is het handig om een eigen slaapzak mee te nemen. Het kan in Nepal namelijk erg koud worden in de nachten.