AMSTERDAM - Op 6 november verhuist de taxi en is het plein helemaal autovrij. Op zaterdag 25 november vieren wij dit graag met alle bewoners en ondernemers uit de buurt. In 2018 volgt het tweede deel van het Leidseplein, namelijk de fietsenstalling op het Kleine Gartmanplantsoen.

Van de Stadhouderskade tot en met het terrassenplein is alles vernieuwd. Een periode met omleidingen en overlast wordt afgesloten op maandag 6 november. Op dat moment verhuist de taxi naar de Leidsebrug en hebben we een autovrij plein, met meer ruimte voor de voetganger en fietser.

Kom Kijken 25 november

Op zaterdag 25 november van 13.00 – 18.00 uur vieren we de oplevering van het autovrije plein met festiviteiten, die samen met ondernemers en culturele instellingen wordt georganiseerd. Er zijn muzikale optredens en op het terrassenplein serveren de ondernemers hapjes. U kunt een kijkje nemen achter de schermen in de Stadsschouwburg, en zelfs een ‘selfie’ maken op het Ajax-balkon. Er zijn rondleidingen van 'Ons Amsterdam', en er rijden historische GVB-trams. Stadshout Amsterdam en de aannemers hebben activiteiten voor kinderen. Het volledige programma vindt u in de loop van november op www.amsterdam.nl/komkijken

Kleine Gartmanplantsoen

In 2018 starten de eerste werkzaamheden voor de ondergrondse fietsenstalling (2.000 fietsparkeerplekken) en het maaiveld op het plantsoen. Bij de Melkweg komt ook nog een nieuwe stalling voor 500 fietsen.