AMSTERDAM - Het Amsterdams Kleinkunst Festival bestaat 30 jaar en breidt zich per april 2017 super de luxe uit. Naast de welbekende festivalonderdelen, zoals het concours om de AKF Sonneveldprijs, de uitreiking van de Annie M.G. Schmidtprijs en de AKF Hommage, strijkt het festival van 3 t/m 16 april twee weken neer in de hoofdstad met een bomvolle en zeer feestelijke kleinkunstprogrammering. Wij presenteren u vol trots AKF Deluxe!

De kick-off van het festival belooft buitengewoon groots te worden. We blikken terug op 30 jaar Amsterdams Kleinkunst Festival: welke grootheden en vedettes bracht het AKF de afgelopen decennia voort en ‘hoe gaat het nu met…?’ Tijdens een bijzondere jubileumgala in het DeLaMar Theater treden tal van oud-finalisten op. Met medewerking van onder andere Van der Laan en Woe, Droog Brood, Pieter Derks, Dames Voor Na Vieren, Louise Korthals, Eva Crutzen en Stefano Keizers (binnenkort volgen meer namen). Naast de vertoning van een potpourri aan historisch AKF finalemateriaal, is er na de pauze aandacht voor het rijke oeuvre van Maarten van Roozendaal. Een van de grootste kleinkunstartiesten én oud-winnaar van zowel de AKF Sonneveldprijs als de Annie M.G. Schmidtprijs die ons helaas al is ontvallen.

De dagen die volgen zitten vol verrassingen: unieke samenwerkingen tussen kleinkunstenaars en popmuzikanten, (muzikale) theaterprogramma’s van Kiki Schippers, Stefano Keizers, Het Nieuwe Lied (met o.a. Yentl en de Boer), Shaffy Chantant en BIES.  Een geheime finalistenroute tijdens AKF Roulette, een masterclass met Hans Dorrestijn, historische kleinkunstwandelingen door Amsterdam én een tentoonstelling over 30 jaar AKF in de foyer van Bellevue.
Met café De Smoeshaan als bruisend festivalhart en op zaterdag 15 april een knalfuif tot besluit.

Jong talent ontmoet de gevestigde namen en jij als bezoeker krijgt een kijkje in de wereld van de kleinkunst.

Van 3 t/m 16 april 2017 kleinkunst op en rondom het Leidseplein