NEDERLAND/BELGIE - Onlangs verscheen ‘Helden van de Champions League 1993-2022’, een uiterst boeiend boek voor de voetballiefhebber, geschreven door voetbalauteur Raf Willems.


Met deze bijzondere uitgave start Willems Uitgevers tevens een geheel nieuw product: het boekzine. Het boekzine houdt het midden tussen een ‘boek’ en een ‘magazine’. Onder de noemer ‘Helden’ start de Vlaamse uitgeverij bovendien een nieuwe reeks waarbinnen met regelmaat nieuwe uitgaven zullen verschijnen over zowel voetbal als over het wielrennen. Het moment van verschijnen zal telkens gelinked worden aan de actualiteit.

Nu is er dus de allereerste boekzine in de ‘Helden van het voetbal’ reeks en de voetballiefhebber zal er ongetwijfeld van smullen. ‘Helden van de Champions League 1993-2022’, gaat eerst terug in de tijd; 30 jaar om precies te zijn. Dit jaar exact 30 jaar geleden (in 1992), startte namelijk de eerste editie van een nieuw business model binnen de voetbalwereld: de Champions League. De eerste aflevering werd overigens gewonnen door Olympique de Marseille. Onder leiding van coach Raymond Goethals.

Met de jaren groeide het oorspronkelijke format uit tot de grootste competitie ter wereld. De televisierechten worden op alle continenten voor veel geld verkocht en de beste wedstrijden worden niet langer gespeeld op de internationale landentoernooien, maar in de Champions League. De overwinnaar van elke jaargang wordt in vier pagina’s tegen het licht gehouden: met fotografie en grafieken.

‘Helden van de Champions League 1993-2022’, is een bookzine voor een zeer breed publiek. Onder meer AC Milan, Real Madrid, Ajax, Bayern, Manchester United, Liverpool FC, Chelsea en Barça triomfeerden in de nieuwe versie van de ‘Beker met de Grote Oren’.

Overigens verscheen in april van dit jaar 'Het Gouden Boek van de Beker met de Grote Oren 1956-1992' van dezelfde auteur. In combinatie met ‘Helden van de Champions League 1993-2022’ heeft de geïnteresseerde lezer de gehele geschiedenis van de Europa Cup der Landskampioenen/Champions League te pakken.

De auteur

Raf Willems (1960) is naast uitgever beroepshalve voetbalschrijver: auteur van boeken en blogs over voetbal, in feuilletonvorm als het ware. Zowel over het mondiale als het Belgische spel om de bal. Maar toch vooral gepassioneerd door die Beker met de Grote Oren, de bijnaam van de Europacup der Landskampioenen en later de Champions League.

Het boek

‘Helden van de Champions League 1993-2022’ is via alle reguliere kanalen te bestellen voor €20,-- alsmede via https://boeken.cafe/boekzinereeks-helden-van-het-voetbal-opent-met-helden-van-de-champions-league-1993-2022/ ISBN: 9789493242746.