HAARLEM - De gemeente Haarlem en de NS willen de huidige nachttreinverbinding tussen Haarlem en Amsterdam vanaf eind dit jaar uitbreiden met een extra rit.

Dat meldt de gemeente Haarlem vanochtend op haar website. Het college heeft besloten om de overeenkomst met NS voor de nachttreinverbinding met een periode van drie jaar (2020 t/m 2022) te verlengen. In deze overeenkomst wordt ook de extra rit opgenomen.

Sinds 2017 rijdt er op vrijdag- en zaterdagnacht een nachttrein van Haarlem naar Amsterdam en vice versa. Die trein vertrekt vanuit Haarlem rond 2.00 uur en vanuit Amsterdam rond 3.00 uur en wordt volgens de gemeente goed gebruikt.

In het Haarlemse coalitieakkoord is opgenomen dat er in het weekend minimaal één extra nachttrein bij zou komen. Deze wens is met dit besluit een stap dichterbij gekomen.

Uur na huidige laatste trein
De extra trein zal naar verwachting een uur na de huidige laatste trein gaan rijden. Dat betekent dat de laatste trein om 3.00 uur vanuit Haarlem en om 4.00 uur vanuit Amsterdam vertrekt. Daarmee is er bijna sprake van een 24-uursdienstregeling, want de eerste intercity vanuit Amsterdam vertrekt zaterdagochtend om 5.34 uur. De komende maanden wordt de uitvoering van dit besluit verder uitgewerkt met NS.