AMSTERDAM - Donderdag 28 en vrijdag 29 maart vindt in Amsterdam de 32e editie van Kunstschooldag plaats. Al ruim 30 jaar worden schoolverlaters uit Amsterdam en omstreken getrakteerd op een dag vol kunst en cultuur. 8e-groepers uit alle delen van de stad doorkruisen de stad. Te voet of met het openbaar vervoer reizen ze van en naar de locaties die op hun programma staan.

Voor ieder groepje een eigen programma met drie verschillende activiteiten. Het aanbod is uitermate gevarieerd: concerten, voorleesperformances, dans-, (muziek)theater- en filmvoorstellingen in bekende en minder bekende zalen; Rondleidingen in grote en kleine musea, kerken, grachtenhuizen, ateliers en broedplaatsen. Dans-, muziek-, foto- en andere creatieve workshops in muziekscholen, studio's en andere locaties. Optredens van bekende artiesten als Tabitha, Etchica Voorn, Hakim en Wijnand Stomp.

De 64 kunstinstellingen, verspreid over de gehele stad, van noord naar zuid en van (zuid)oost naar west, bieden hun medewerking veelal kosteloos aan. Zo werken ze mee aan een uniek en grensverleggend evenement. Voor de 8e-groepers betekent Kunstschooldag een ontdekking en verdieping van hun kennis van kunst, cultuur én hun stad. De leefwereld van kinderen met de meest uiteenlopende achtergronden en afkomstig uit alle stadsdelen, of ze nu uit Noord, (Zuid)Oost, Zuid, West of het Centrum komen, wordt op deze dag vol kunst en cultuur in alle delen van de stad significant vergroot.

Speciaal voor Kunstschooldag 2019 komt de Parijse dansgroep L.A styles dance Company naar Amsterdam. Hun openingsvoorstelling vindt plaats op donderdag 28 maart om 12.00 uur in het OBA Theater aan het Oosterdok.

Wilt u hierbij aanwezig zijn, meldt u zich dan hier aan.