AMSTERDAM - Voor alle stoere, lieve en zorgzame vaders heeft Het Scheepvaartmuseum een leuke actie op zondag 16 juni. Op vertoon van een kind is deze dag de toegang tot het museum voor alle vaders gratis. Ook is er een speciale gratis rondleiding op de replica van het VOC-schip 'Amsterdam'.

Ga op Vaderdag met je vader naar Het Scheepvaartmuseum en bezoek onder begeleiding van een enthousiaste gids de replica van het VOC-schip 'Amsterdam'. In circa 50 minuten leer je alles over het leven aan boord. Neem een kijkje in de schippershut, de keuken en de ruimtes voor de bemanning. Ontdek hoe de zeelieden leefden en werkten. Waar moest je slapen? Wat kreeg je te eten? En wat gebeurde er met mensen die ziek werden of zich niet aan de regels hielden?

De rondleiding start om 11.30, 12.30 en 13.30 uur. Aanmelden kan uitsluitend op de dag zelf bij de museumkassa (beperkte capaciteit).

Nieuwe presentaties
Voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van alle prachtige verhalen en objecten zijn er ook twee nieuwe presentaties, die je niet mag missen. Republiek aan zee vertelt aan de hand van 50 topstukken, waaronder schilderijen, kunstvoorwerpen, wapens en scheepsmodellen, het verhaal van de Republiek in de 17e en 18e eeuw.

Hoe Nederlandse zeevaarders in de 17e eeuw, zonder Google maps, hun weg wisten te vinden kun je zien in de presentatie Cartografie & Curiosa. Deze oogstrelende tentoonstelling brengt de ontmoeting met een onbekende wereld in beeld en toont hoe de zeereizen het Europese wereldbeeld bepaalden.