In de kerstvakantie kunnen kinderen en hun ouders weer gratis meedoen aan buurtexpedities door de hele stad. Naast de al bestaande expedities in verschillende buurten in Amsterdam, voegt organisator Mocca dit keer de expeditie Child of Light en Oersoep toe aan de buurtexpeditie.

Buurtexpeditie Child of Light op het Amsterdam Light Festival

Een flitsende buurtexpeditie en sprookjesachtige tocht waarbij je van alles ziet en alles leert over de lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival 2016.

Buurtexpeditie Amsterdam Oersoep in De Beurspassage

Oersoep is een van de grootste kunstwerken van Nederland en zit vol met verwijzingen naar de geschiedenis van Amsterdam. De buurtexpeditie begint met een kort verhaal en foto’s over deze oude steeg. De oorspronkelijke Baafjessteeg bestaat in 2016 exact 600 jaar. Maar wie was Baafje, de vrouw naar wie de steeg honderden jaren geleden vernoemd werd?

Waar en wanneer

De kersvakantie expedities vinden plaats tussen 15 december en 8 januari. Aanmelden kan op de website van Mocca Amsterdam. Hier vind je ook meer informatie over de verschillende buurtexpedities. Kinderen en hun ouders mogen zo vaak meelopen als ze willen.