AMSTERDAM - GoldRepublic is een Nederlandse onderneming die duizenden beleggers over de hele wereld bedient. Deze beleggers vertrouwen op GoldRepublic om hun vermogen tegen de onvoorspelbare aard en risico's van de financiële markten te beschermen.

Waar komt het idee om GoldRepublic op te richten vandaan?
Marleen Evertsz werkte in Amerika voor het handelshuis Optiver. Toen zij terugkwam in Nederland zag zij hoe moeilijk het was om te beleggen in fysieke edelmetalen. Deze markt werd gekenmerkt door louche praktijken, opdringerige verkopers en ondoorzichtige prijzen. Marleen wilde het beleggen in edelmetaal makkelijker, veiliger en transparanter maken voor particuliere beleggers. Deze gedachtegang werd ondersteund door Hans Verkoren (oud-directeur ING Direct) en Piet Klaver (oud-ceo SHV Holdings) en namen sinds de oprichting een belang in GoldRepublic.

Via het GoldRepublic handelsplatform is het mogelijk om fysieke edelmetalen goud, zilver en platina te bestellen die u vervolgens kunt laten opslaan in een kluis in Zurich, Frankfurt en Amsterdam. U krijgt meteen een baarnummer toegewezen en uw edelmetaal wordt meteen verzekerd opgeslagen. Dus zelf een kluis aanschaffen van duizenden euro’s is niet nodig! Daarnaast biedt GoldRepublic een terugkoopgarantie waardoor u te allen tijde uw edelmetaal kan verkopen en de opbrengst daarvan terug naar uw rekening kunt laten storten. En als u toch liever goud thuis wilt hebben, dan bezorgt GoldRepublic uw baren gewoon thuis.

GoldRepublic heeft als eerste edelmetaalverkoper in Nederland een AFM-vergunning verkregen. Sindsdien beleggen al duizenden Nederlandse en buitenlandse beleggers veilig in goud (en andere metalen) via het handelsplatform van GoldRepublic. Inmiddels is GoldRepublic uitgegroeid tot de meest toonaangevende aanbieder van fysiek edelmetaal in Nederland.