AMSTERDAM - Heb je als man een maatje meer en wil je toch goed gekleed voor de dag komen? Heb je bijvoorbeeld een buikje of brede heupen? Is het passen van kleding een kwelling omdat niets goed zit en je ongelukkig wordt van wat je in de spiegel ziet? Met deze tips kun je toch een outfit vinden waar je er goed in uitziet, ongeacht het kilootje meer.

Tip 1: Vermijd het dragen van oversized kleding


Het ligt voor de hand om oversized kleding te dragen als je wat dikker bent, maar dat is juist wat je moet vermijden. Door het dragen van veel te grote overhemden en truien zie je er eigenlijk nog dikker en vormelozer uit dan je daadwerkelijk bent.

Tip 2: Draag geen kleding die te strak zit

Om dezelfde reden moet je het dragen van kleding die te strak zit vermijden. Met een overhemd waarvan de knopen onder hoogspanning staan zie je eruit alsof je elk moment uit je overhemd kunt knappen. Je legt dus juist de nadruk op de plaatsen waar je te veel vet hebt. Bovendien zit kleding die te strak zit niet lekker en worden je lichaamsdelen erdoor afgekneld. Het vinden van de juiste kleding is in die zin de balans vinden tussen te wijd en te strak.

Tip 3: Draag geen kleding met horizontale strepen

Kleding met horizontale strepen benadrukken de breedte. Je lijkt dus dikker wanneer je bijvoorbeeld een trui draagt met horizontale strepen. Als je kiest voor een patroon dan kun je het beste verticale strepen kiezen. Deze strepen benadrukken de lengte, waardoor je eerder langer en slanker zal lijken.

Tip 4: Draag T-shirts en overhemden niet over je broek

Door een T-shirt of een overhemd over je broek te dragen benadruk je dat je een buikje hebt. De stof valt vanaf het breedste punt (je buik) recht naar beneden waardoor je goed kunt zien waar je een kilootje meer hebt zitten. Het mag er misschien wat ouderwets of formeel uitzien, maar om er goed gekleed uit te zien kun je beter je overhemd of je shirt in je broek dragen.

Tip 5: Draag opvallende accessoires

Door opvallende accessoires te dragen verleg je de aandacht van je figuur naar de accessoire. Draag je bijvoorbeeld een kleurige stropdas of een paar opvallende schoenen dan is dat het eerste wat iemand ziet. Het is hetzelfde principe als vermommen: Door een rare hoed op te zetten weet niemand meer hoe je eruit ziet, alleen nog dat je een gekke hoed op had.

Tip 6: Ga naar speciaalzaken waar ze herenkleding in grote maten verkopen

Bij speciaalzaken met grotere maten voor heren hebben ze een ruimer aanbod in kleding voor een maatje meer dan bij een reguliere winkel. Je kunt daardoor makkelijker iets vinden wat je figuur flatteert in plaats van ontsiert. Bij dit soort zaken is het vaak ook mogelijk om kleding op maat laten maken en laten uitnemen of innemen voor een betere pasvorm. Een voorbeeld van zo’n speciaalzaak is Schulte Herenmode, waar ze een ruim aanbod hebben in grote maten herenkleding van bekende merken als Hugo Boss, Polo Ralph Lauren en Tommy Hilfiger.