AMSTERDAM - Glennis Grace is niet de winnaar geworden van de Amerikaanse talentenjacht America's Got Talent. De 40-jarige Amsterdamse zangeres werd in de finale door het Amerikaanse publiek niet bij de laatste vijf kanshebbers gekozen. Ze kreeg minder stemmen dan haar directe concurrent Brian Joseph King.

Glennis Grace zong dinsdagavond in de finaleshow het nummer Run van Snow Patrol en kreeg daarvoor een staande ovatie van jury en publiek. Amerikaanse tv-kijkers konden sinds dinsdagavond twaalf uur lang stemmen op hun favoriete finalist. Gisteren trad Glennis nog een keer op. Ze deed een duet met de zangeres Bebe Rexha.

Presentatrice Tyra Banks prees Glennis om haar kwaliteiten en vroeg een groot applaus voor haar. Ook Courtney Hadwin, een van de grote favorieten voor de winst, delfde het onderspit. Zij kreeg evenals Glennis niet genoeg stemmen om door te gaan.

Reis heeft leven veranderd
"Dit is een reis geweest die mijn leven heeft veranderd", had Glennis kort voor de finale van woensdag op haar Instagram-pagina laten weten. "Wat er in de komende uren ook gebeurt, America's Got Talent heeft mij het podium gegeven dat ik nodig had om mezelf te laten zien in de Verenigde Staten."

De Canadees-Amerikaanse magiër Shin Lim is de winnaar geworden van America's Got Talent. Hij wint niet alleen een miljoen dollar, maar mag ook een show in Las Vegas doen.