AMSTERDAM - Glennis Grace heeft de finale van America's Got Talent bereikt. Een dag na haar optreden in de halve finale hadden genoeg Amerikanen op haar gestemd om door te mogen.

De Amsterdamse zangeres zong in de live-uitzending op dinsdagavond (lokale tijd) het nummer This Woman's Work van zanger Maxwell. Ze kreeg na haar optreden een staande ovatie van de jury. Jurylid Simon Cowell noemde haar optreden "het beste deze avond".

Het publiek kon daarna stemmen. Met resultaat: Glennis staat volgende week in de finale van de talentenjacht. De zangeres behaalde meer stemmen dan haar twee directe concurrenten Daniel Emmet en de groep WeThree. De Amsterdamse kon haar geluk niet op toen presentatrice Tyra Banks haar naam noemde na de zenuwslopende bekendmaking. "Ik voel me fantastisch! Dank je wel Amerika", aldus een stralende Glennis.

"Dik verdiend"
Volgens jurylid Simon Cowell was de finaleplaats dik verdiend. "Zonder de twee anderen tekort te willen doen, vind ik dat Amerika op de juiste persoon gestemd heeft. Je hebt dit zo verdiend Glennis, ik ben heel blij voor je." De winnaar van het dertiende seizoen van America's Got Talent gaat er vandoor met een miljoen dollar en een show in Las Vegas.