AMSTERDAM - Op 31 januari zal KIN beschikbaar worden voor de Oculus Rift. Voor slechts €14,99 kunnen VR spelers deze interessante platformer game oppikken in de Oculus Store. KIN is een 3rd person platformer game met combat elementen waarin de speler zich een weg moet banen door verschillende landschappen van een eeuwenoude planeet. Gedurende het avontuur ontvouwt zich een verhaal voor de speler.

Net voor de feestdagen kwam KIN al uit voor de GearVR, voor slechts €9,99. Nu kunnen Oculus Rift eigenaren ook de game in handen krijgen. Als platformer game met een eigen, interessante, visuele stijl, voegt de game zeker iets toe aan het aanbod voor VR gamers.

Het spel bezit een abstracte esthetiek die inmiddels kenmerkend voor de studio is geworden door eerdere VR-ervaringen zoals APEX en Surge. Levendige kleuren, intuïtieve gameplay en pakkend leveldesign zetten de toon voor KIN, waarin de speler zich door de wereld voortbeweegt als een geheimzinnig, klein meisje met een grote haardos gekleed in een felle jurk. Reizend door verschillende landschappen springt ze van platform naar platform, terwijl ze op haar weg vijanden verslaat en puzzels oplost.