AMSTERDAM - Tijdens werkzaamheden van Waternet op de Geldersekade bleek dat er zand wegliep uit de straat richting de gracht. Om te voorkomen dat kabels en leidingen onder spanning komen te staan, heeft stadsdeel Centrum besloten om per direct actie te ondernemen.

Dit betekent dat door direct ingrijpen een gevaarlijke situatie is voorkomen. Daarom voeren wij de volgende werkzaamheden uit.

Werkzaamheden

De voorbereidingen voor werkzaamheden zijn reeds begonnen. De werkzaamheden bestaan uit:

  • Het preventief verwijderen van zes bomen. De bomen hebben niet voldoende stabiliteit om de werkzaamheden te kunnen doorstaan. Omdat er sprake is van een verhoogd veiligheidsrisico voor de buurt, gaat het stadsdeel woensdagochtend 15 november de bomen kappen. De bomen staan voor de huisnummers 120, 114, 108, 102, 96F en 90-94
  • Het tijdelijk verplaatsen van de woonark richting de Binnen Bantammerbrug (donderdagochtend 16 november)
  • Het inbrengen van een damwand (start donderdagochtend 16 november)
  • Het aanvullen van de ruimte tussen de damwand en kademuur
  • Het terug plaatsen van de woonark richting de huidige locatie.

Omwonenden zijn met een brief hierover op de hoogte gesteld.

De werkzaamheden vinden in principe plaats op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur. Naar verwachting duren de werkzaamheden circa 5 weken.

Gevolgen bereikbaarheid omgeving

De werkzaamheden leiden tot een verminderde bereikbaarheid van de Geldersekade tussen de Binnen Bantammerbrug en de Nieuwmarkt. Gedurende de werkzaamheden wordt het doorgaande verkeer gestremd. Parkeren op dit stuk van de Geldersekade is niet mogelijk. De woningen en bedrijven langs de weg blijven te voet bereikbaar.

Contact

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Bernard Kroeger onder nummer 06 5398 6394 of via het e-mailadres: b.kroeger@amsterdam.nl