AMSTERDAM - Afgelopen zondag werd bekend dat Amsterdammer van 2016 is geworden…tadaa: Toon! Amsterdammertje 2016 is geworden…tadaa: Jeremy! De gemeente Amsterdam feliciteert jullie van harte

Burgemeester Eberhard van der Laan benoemde op zondag 15 januari in de Stadschouwburg Jeremy (12) en Toon tot Amsterdammertje en Amsterdammer van het jaar 2016. Jeremy kookt vrijwillig drie keer per week gezonde maaltijden in buurtrestaurant VanHarte in Noord. Toon ‘De Muntenman’ zamelt al 15 jaar oude en buitenlandse munten in. Hij doneerde bijna vier ton aan goede doelen.

Jeremy kookt

Resto VanHarte wil eenzaamheid en een sociaal isolement bestrijden. In een resto eten mensen samen een gezond en betaalbaar driegangendiner, meestal in een school of buurthuis met een professionele keuken. Jeremy kookt vrijwillig drie keer per week gezonde maaltijden in buurtrestaurant VanHarte in Noord.
www.restovanharte.nl

Toon vereurotiseerd en doneert

Toon de Muntenman zamelt ‘oud’ en onbruikbaar geld in. Het geld dat hij verzamelt met zijn de stichting komt uit vele landen. Veel van het geld ‘vereurotiseerd’ Toon, een woord dat hij zelf verzon voor het wisselen van geld in euro’s. In de loop der jaren spekte Toon Amsterdamse kinderboerderijen Ook vluchtelingen in Amsterdam krijgen geld, net zoals een zoals een school voor meervoudige gehandicapte kinderen in India en een school in Ghana. 
www.muntenactie.nl

Stichting Amsterdammer van het jaar

De Stichting Amsterdammer van het Jaar organiseert jaarlijks een verkiezing. Doel van de stichting: burgerschap bevorderen door de gewone Amsterdammers die zich inzetten voor de stad in het zonnetje te zetten en door alle Amsterdammers te laten zien wat je zelf voor je wijk, buren en stad kan betekenen.
amsterdammervanhetjaar.nl

Amsterdammertje van het jaar

Een Amsterdammertje van het Jaar is tussen de 8 en 15 jaar en heeft iets - op welke manier dan ook - voor een ander betekend. Stichting Stadmakertjes riep de Verkiezing van het Amsterdammertje van het Jaar in het leven.
www.stadmakertjes.nl