AMSTERDAM - Komende zomer kleurt Nederland weer oranje en juichen we met z’n allen eensgezind voor Ronald Koeman en zijn mannen. Althans, dat hopen we, want natuurlijk gaan we voor het hoogste resultaat! Bij voorkeur het resultaat zoals dat 36 jaar geleden in Duitsland werd behaald, hetzelfde land waar deze zomer opnieuw het EK Voetbal plaatsvindt en waar de huidige bondscoach -Ronald Koeman-, tijdens dát toernooi, een van de Nederlandse helden was. Voor al die voetballiefhebbers heeft Jan Willem Spaans een bijzonder leuk boek samengesteld, ’20 Toppers van Oranje 2024’.

Bij wie anders kon Spaans terecht met zijn fraai samengestelde werk dan bij het Voetbalmuseum van Best in Books, de uitgeverij van collega voetbalschrijver, Raf Willems? Willems was direct enthousiast en inmiddels is ’20 Toppers van Oranje 2024’ een feit.

Een enorm leuk boek waarin Spaans vooruitblikt op het EK 2024, deze zomer in Duitsland. Dit doet hij aan de hand van korte profielen van bondscoach Ronald Koeman en twintig van zijn belangrijkste spelers. Daarnaast is er informatie over de speelsteden en is het speelschema van het EK in het boek opgenomen. Kortom, ’20 Toppers van Oranje 2024’ is een onmisbare gids voor de Oranje-liefhebber ter voorbereiding op hopelijk een prachtige voetbalzomer.

Oranje is een van de outsiders na een vrij onopvallende kwalificatiereeks en zit in een poule met het ijzersterke Frankrijk, Oostenrijk en een nog nader te bepalen play-offwinnaar. Gaat Koeman, met zijn geselecteerde Oranje spelers, verrassen? Aan het enthousiasme zal het in elk geval niet liggen.

In dit boek maak je kennis met de belangrijkste spelers van Oranje en hun verhalen tot dusver. Als Koeman erin slaagt om deze selectie tot een mooi geheel te smeden, heeft Nederland wél een ploeg met de kwaliteiten om op een goede dag van iedereen te winnen.

De auteur en de uitgever

Jan Willem Spaans (Amsterdam, 1995) raakte al zeer jong in de ban van voetbal. Tijdens zijn studie in Schotland raakte hij bezeten van dat land en zijn voetbalcultuur. Spaans is freelance medewerker bij verschillende kranten en tijdschriften en schrijft daarin vrijwel alleen maar over het spel met de bal. Hij publiceerde al vijf boeken bij deze uitgeverij.

Uitgever in dezen, Raf Willems, heeft zijn sporen meer dan verdiend op het gebied van sport- en met name voetbalboeken. Geïnteresseerd? Neem eens een kijkje op: https://boeken.cafe/voetbal-cafe/?nocache

’20 Toppers van Oranje 2024’ is uitgevoerd als paperback en kost slechts € 14,95 euro. Deze musthave voor elke Oranjesupporter is overal te koop. Het ISBN luidt 9789493306868.