AMSTERDAM - Gé Ruijfrok, ‘de vrouw van de boekjes’, begon zo’n tien jaar geleden met haar Stichting ‘Ieder kind een eigen boek’ en is nu genomineerd voor Amsterdammer van het Jaar 2017.

Wat begon als een klein project in Amsterdam Zuidoost om ervoor te zorgen dat ieder kind een eigen boek krijgt met zichzelf in de hoofdrol, is uitgegroeid tot buiten de grens van Amsterdam.
Dankzij initiatiefnemer Gé Ruijfrok en alle vrijwilligers van de stichting krijgen kinderen die net met lezen zijn begonnen een eigen boek omdat ze thuis niet of weinig lezen. Op deze manier doet de stichting iets aan de leesachterstand bij kinderen. Inmiddels hebben circa 50.000 kinderen een boek, waarin ze vaak zelf de hoofdrol spelen. En blij dat ze zijn wanneer ze het boek in handen krijgen.

Winnaars Zuidoost

Gé is niet de eerste genomineerde uit Zuidoost. Eerder wonnen Toon Borst (Muntenman, 2016) Marco de Souza (Oprichter van het Leerorkest, 2013) deze felbegeerde titel. Wij wensen Gé net zoveel succes.

Breng uw stem uit op Gé Ruijfrok.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 14 januari in Stadsschouwburg wordt de Amsterdammer van het Jaar 2017 bekend gemaakt.