AMSTERDAM - Frits Barend kon zijn ogen bijna niet geloven toen hij gisteren naar Real Madrid - Ajax keek. De Amsterdammers wonnen met 1-4 glorieus van de Spanjaarden en stelden zo een plek in de kwartfinales van de Champions League veilig. "Dit is zo verdiend", laat de journalist weten in De Ochtendshow op NH Radio.

Na de wedstrijd stond de twittertijdlijn van Frits vol met tweets die het verband legden tussen de 1-4 uitslag en het rugnummer van voetballegende Johan Cruiff, nummer 14. "Ik moest ook gelijk denken aan die 0-5 van Cruiff in 1974, bij zijn debuut voor FC Barcelona tegen Real Madrid", verzucht hij.

Toch kwam de winst voor Barend nog onverwacht. "Ik dacht, dat gebeurt geen tweede keer dat Real Madrid zich zo overhoop laat waaien". Aan het begin van de wedstrijd had hij er dan ook nog niet heel veel vertrouwen in dat het goed ging komen. "Ik had de vorige keer nogal een rare tweet over de VAR gestuurd, ik had dat bijna weer gedaan. Maar gelukkig was dat nu niet nodig."

Frits Barend benadrukt nog hoe bijzonder deze winst van Ajax is: "Het is echt zo uniek, het komt aan in Europa". Dat merkt hij ook aan reacties die hij binnen krijgt op zijn telefoon. "Ik krijg appjes van Spaanse vrienden met: 'wat is dit?'."