AMSTERDAM - Foam publiceert het vijftigste nummer van Foam Magazine en lanceert ter gelegenheid van deze mijlpaal een gedigitaliseerd archief en digitale abonnementsvormen. Ook verschijnt er een ‘limited edition box’ in een oplage van 50, waarbij het magazine met een print van Nadav Kander (editie 50) wordt aangeboden. Gelijktijdig met de oprichting van Foam Fotografiemuseum Amsterdam verscheen de eerste uitgave van Foam Magazine, dat als verlengstuk van het museum in Amsterdam dient en een internationaal platform biedt voor allerlei soorten fotografie: van historisch tot contemporain en van documentaire- tot modefotografie. Uitverkochte uitgaven zoals Dummy, William Klein, Ai Weiwei en On Earth, worden digitaal opnieuw ter beschikking gesteld.

Foam Magazine #50: Water
Het 50e issue van Foam Magazine, Water benadrukt de essentiële rol van het element water in ons leven: van een rituele reiniger tot een krachtig middel om de politieke en commerciële belangen van onze tijd te voeden; water is allesomvattend. Poëtische abstracties van IJslandse gletsjers en watervallen door de Zuid-Koreaanse kunstenaar Boomoon komen samen met het meditatieve werk van Nadav Kander over de rivier de Thames. Naast schoonheid biedt Water vele andere perspectieven op deze vitale vloeistof, zoals Boris Mikhailov’s serie Salt Lake over het schrille contrast tussen baden in een heilig, maar vervuild meer. Foam Magazine #50: Water is vanaf heden te verkrijgen bij abonnementen of als los exemplaar in de bookshop van Foam, gespecialiseerde boekwinkels wereldwijd en via de website van Foam.

Digitale editie
Tegelijk met de verschijning van het 50ste nummer, wordt het magazine in digitale vorm uitgebracht. Vanaf vandaag is het magazine ook online te verkrijgen als abonnement en worden gewilde en inmiddels uitverkochte issues opnieuw online gepubliceerd. Het digitale abonnement is niet alleen verkrijgbaar voor individuele lezers maar ook voor bedrijven en instellingen wereldwijd, online, via iOS en Android. Momenteel zijn Foam Magazines van de laatste 6 jaar gepubliceerd, een groeiend archief dat het voor scholieren, journalisten en curatoren makkelijk maakt om een rijke geschiedenis aan ontwikkelingen binnen de moderne fotografie te doorzoeken.