NEDERLAND - Na een wisselvallige week en een kletsnat weekend lijkt er in de nieuwe week eindelijk een weersverbetering aan te komen. De flinke zomerdip lijkt zodoende voorlopig aan zijn einde te komen, want naarmate de week vordert keert de zon steeds vaker terug en stijgen de temperaturen.


Zondag
wordt het eerst nog veelal kil en nat. Overdag leeft de buiigheid al snel weer op, alleen in het noorden van het land lijkt het wat droger te verlopen. De wind, die naar het noordwesten draait, trekt in de loop van de dag aan. Hiermee wordt nog frissere lucht het land in geblazen waardoor het hooguit een graad of 17 wordt.

In de nieuwe week zet de weersverbetering zich in. Vooral maandag laat de zon zich weer wat vaker zien, maar vallen ook nog wel enkele buien. Wel wordt het weer een graadje warmer.

Dinsdag heeft de zon het weer iets moeilijker en valt er van tijd tot tijd wat motregen uit de volhardende bewolking. Ondanks dat zien we op steeds meer plaatsen de 20 graden weer op de thermometer verschijnen.

Op woensdag lijkt de verandering dan echt door te zetten. De luchtdruk stijgt verder en de nog aanwezige buien trekken in de loop van de dag het land uit. Met geregeld zon en niet al te veel wind wordt het 20 tot 23 graden.

Vanaf donderdag wordt het met veel zon en vrijwel droog weer de zomer weer in met temperaturen rond de 25 graden. Er staat een matige oostenwind.

Deze lijn zet op vrijdag en in het volgende weekend door. Op vrijdag kan het in de zuidelijke helft van het land zelfs boven de 25 graden worden. In het weekend is het ook aangenaam met temperaturen van 24, 25 graden, geregeld zon en een zwakke zuidoostenwind, waardoor het een heerlijk weekend lijkt om te fietsen of te wandelen. Voor de iets langere termijn lijkt deze verwachting zich nog even door te zetten.