AMSTERDAM - Op zaterdag 7 april 2018 zijn in Theater Bellevue in Amsterdam de drie finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2018 bekend gemaakt. Glodi Lugundu, Michel & Tim en Selma Visscher zullen aanstaande maandag 9 april 2018 in De Kleine Komedie in Amsterdam strijden om de jury- en publieksprijs van de AKF Sonneveldprijs 2018.

Na diverse selectierondes, een try-out tournee door heel Nederland en coaching van verschillende theatermakers en regisseurs, zijn de finalisten er klaar voor om te strijden voor de jury- en publieksprijs. Aan het eind van de avond zal de jury, die bestaat uit Pietie van Veen (voorzitter) (cultureel ondernemer), Ron Rijghard (theaterredacteur NRC), Anne van Rijn (cabaretier, theatermaker), Erik Jobben (directeur Schouwburg De Meerse) en Aike Dirkzwager (regisseur), de juryprijs uitreiken en bekend maken wie door het publiek als winnaar is gekozen.

Van september t/m december 2018 gaan de drie finalisten op tournee door het hele land.

De Finale van de AKF Sonneveldprijs 2018 is onderdeel van het jaarlijkse kleinkunst festival rondom het Amsterdamse Leidseplein, georganiseerd door het Amsterdams Kleinkunst Festival. Dit jaar is AKF Deluxe van 26 maart t/m 15 april 2018. Tijdens AKF Deluxe ontdek je kleinkunst van de beste artiesten. Laat je verrassen door de AKF Hommage aan Herman van Veen. Ontdek aanstormende talenten als Stefano Keizers en Lonneke Dort. Of loop een geheime kleinkunstroute over het Leidseplein. Wie gaat er dit jaar vandoor met de AKF Sonneveldprijs? En wie wint de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied? Dompel je drie weken onder zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de béste kleinkunst van dit moment.