AMSTERDAM - Basisscholen, ouders en kinderen vieren de afsluiting van het project ‘Vertel verder’ in de OBA Bijlmerplein. Stadsdeelvoorzitter Muriel Dalgliesh en kinderdirecteur van de OBA Darryl Amankwah openden de bijeenkomst.

Leen de verteltas

Het project ‘Vertel verder’ bestaat uit activiteiten voor ouder en kind om de samenwerking tussen school en gezin te verbeteren. Een voorbeeld van een activiteit is de verteltas. De verteltas is een stoffen tas met lees- en spelmateriaal. Aan de tas is een thema gekoppeld uit een (prenten)boek.

De verteltassen worden uitgeleend aan ouders om samen met de kinderen thuis te gebruiken. Op deze manier raken ouders meer betrokken bij het onderwijs van hun kind. Vertel verder ondersteunt (voor-)scholen bij het aanmoedigen van de betrokkenheid van ouders en bij activiteiten waar taal wordt gestimuleerd. De activiteiten zijn ook gericht op de situatie thuis.

Vrolijke en levendig

Ouders zijn wekelijks samen bezig met het bedenken en maken van verteltassen om die vervolgens in de school en thuis te gebruiken. Dit zijn vrolijke en levendige bijeenkomsten. Er is ruimte om vragen en ervaringen uit te wisselen die te maken hebben met de opvoeding en ontwikkeling van de kinderen. Zowel voor de ouders als voor de leerkrachten zijn deze gesprekken waardevol.

Heeft u interesse in de verteltas? Of wilt u meer informatie over projecten in de toekomst? Bezoek dan de website: http://bit.ly/2BvGt4Q