AMSTERDAM - Honderdvijftig tot tweehonderd dak- en thuislozen genoten van een feestelijk kerstontbijt in grand café Amstelhoeck naast het stadhuis.

Dit werd hen aangeboden door burgemeester Van der Laan, beschermheer van de Amsterdamse dak- en thuislozen.

Warm hart

Al jaren draagt de burgemeester de dak- en thuislozen van Amsterdam een warm hart toe. In deze koude en eenzame tijden is de organisatie van een warme bijeenkomst, in de vorm van een uitgebreid ontbijt, een jaarlijkse traditie geworden.

Grand Café Amstelhoeck, gelegen onder het stadhuis en goede buur van de burgemeester, organiseert dit jaarlijks met HVO-Querido, De Regenboog Groep en het Leger des Heils. Zij werken belangeloos mee om dit mooie initiatief te realiseren.

Goede start vol energie

Peter Faber, Ambassadeur van de Amsterdamse Daklozenkrant Z! en talloze artiesten maakten er een onvergetelijke ochtend van. Entertainer Franky Wilson, zangeres Petra Schreurs, twee rappers en goochelaar Ronald Moray droegen een steentje bij aan een zeer warme en gezellige ochtend. Het ontbijt werd afgesloten met een rondvaart door de grachten, aangeboden door Lovers Canal Cruises.