AMSTERDAM – EVBox, een van 's werelds grootste leveranciers van elektrische laadstations en laadsoftware, heeft samen met creatief designer VanBerlo een prestigieuze Red Dot Award gewonnen voor de vormgeving van het EVBox Level 2 laadstation.

Het ontwerp richt zich met name op gebruiksvriendelijkheid. Veel automobilisten hebben nog nooit een elektrische auto opgeladen. De ontwerpers van het level 2 laadstation hebben daarom het laden zo intuïtief en makkelijk mogelijk gemaakt. Het ontwerp van de Level 2 bevat onder andere twee automatisch intrekkende kabels, een eenvoudige interface met een touchscreen, en is te bedienen door mindervaliden.

Het ontwerp is daarnaast ook eenvoudig te onderhouden door de modulaire opzet en is bestand tegen bijzonder extreme weertypen (van -30 tot +60 graden Celsius). Het sobere design zorgt er bovendien voor dat het laadstation minimaal aandacht trekt in het landschap. De level 2 won eerder ook al de iF Design Award en de CES Innovation Award. De level 2 is in de tweede helft van 2019 beschikbaar in Europa en Noord-Amerika. Het laadstation was onder andere te bezichtigen tijdens rEVolution 2019, het grootste evenement voor duurzame mobiliteit in Europa.

"We investeren veel van onze resources en tijd in productontwikkeling. Het winnen van deze prestigieuze Awards is een enorme stimulans voor ons werk en een bevestiging dat we op het juiste spoor zitten. Ik ben ontzettend trots op ons productteam en op onze designpartner Van Berlo. Zij hebben dit succes mogelijk gemaakt en we gaan ongetwijfeld nog veel vaker met hen in de prijzen vallen." - Kristof Vereenooghe, CEO bij EVBox

De Red Dot Award
De Red Dot Award voor is één van de grootste prijzen op het gebied van industrieel ontwerpen ter wereld. Meer dan 5,500 ontwerpers en leveranciers uit 55 landen zonden producten in. Een internationale jury selecteert ieder jaar het beste ontwerp en let daarbij onder andere op inventiviteit, functionaliteit, kwaliteit, duurzaamheid en ergonomie.

"De EVBox Level 2 Business Charger is een uitgebalanceerde en esthetisch combinatie waarin onderzoek, vormgeving, technisch ontwerp en design interface met elkaar samenkomen. We zijn erg trots dat we deze prijs hebben gewonnen met EVBox. Het is ontzettend gaaf om met hen samen te werken en we zijn nu al bezig met een aantal spannende nieuwe producten." - Eric Biermann, Director Design bij VanBerlo