AMSTERDAM - Schilder Ferdinand Bol (1616-1680) was een leerling van Rembrandt. Bol werd steenrijk. En rijk is ook de geschiedenis van de straat. Op vrijdag 19 januari wordt de vernieuwde Ferdinand Bolstraat officieel geopend. Dit vieren we op zaterdag de 20ste met een dag vol feestelijke activiteiten.

De eerste bebouwing begon bij de toen al beeldbepalende Heinekenbrouwerij. De straat doorkruist de 19e-eeuwse Pijp, leidt je langs de beroemde Albert Cuypmarkt en verbindt de grachtengordel met Zuid. De Ferdinand Bolstraat gaat over in de Scheldestraat in de Rivierenbuurt. De Barbiersbrug uit 1927 vormt de duidelijke grens. Daarmee is de Ferdinand Bol één van de meest Amsterdamse van alle Amsterdamse straten. De ruggengraat van de stad.

Meer ruimte voor voetgangers en fietsers

De Ferdinand Bolstraat is een mooie, autoluwe winkelstraat geworden. De tram is weer terug in de straat en voetgangers en fietsers hebben volop ruimte. De stoepen, fietsstroken en de ruimte tussen de tramrails bestaan uit mooie klinkers. Bomen en authentieke lantaarnpalen zorgen voor een Amsterdams mooie uitstraling. De bankjes bieden ruimte om even uit te rusten en te genieten van het straatbeeld.

Oplevering

In 2015 is het Damrak als eerste deel van de Rode Loper opgeleverd. Na de opening van het Rokin en Muntplein op 16 september volgt nu de oplevering van de Ferdinand Bolstraat. In de zomer van 2018 zijn het Beursgebied inclusief de ondergrondse fietsenstalling en de vernieuwde Vijzelgracht klaar.

Kom kijken!

Met de opening op 19 januari wordt het startsein gegeven voor een zaterdag vol activiteiten op 20 januari. Het programma is samengesteld en georganiseerd in samenwerking met de ondernemers van de Ferdinand Bolstraat. Kijk voor meer informatie over het programma op www.amsterdam.nl/komkijken.