NEDERLAND/BELGIE - Onlangs verscheen -bij Willems Uitgevers- ‘Het leven smaakt goed’ van Liesbeth Verboomen. Een volstrekt uniek boek met recepten, inspiratie en liefde.


Dit boek een kookboek noemen, zou het tekort doen, want het is veel meer dan dat. ‘Het leven smaakt goed’ is een spontaan samenkomen van jaren experimenteren en groeien. Liesbeth Verboomen heeft -loopbaangewijs- een zeer gevarieerd parcours afgelegd, waarvan zij vaak niet begreep waarom het zo liep. Dat pad heeft haar echter wel gebracht tot wie zij is geworden.

Met vallen, weer opstaan en veel twijfel zocht zij haar eigen formule tot succes, waarbij zij zich nooit tot één ding liet beperken. Koken, recepten bedenken, schrijven, het moederschap, mensen begeleiden, verdiepen in persoonlijke groeiprocessen, zichzelf leren verzoenen met haar gevoeligheid, het mystieke dat haar fascineert… Dat vloeit nu allemaal samen in ‘Het leven smaakt goed’.

Mensen die met haar in aanraking kwamen, ervoeren altijd de passie die Verboomen legt in alles wat zij doet. Zo gebeurde het, in de periode die zij als kok werkzaam was, dat de gasten zelfs tot in de keuken kwamen om te zeggen: ‘Er schuilt liefde in jouw eten.’

Verboomen: “Ik wil mensen nabij zijn, moed geven, oog voor (innerlijke) schoonheid stimuleren, aanmoedigen hun eigen stem te volgen, vertrouwen opwekken en aanzetten tot verbinden.”

Op enig moment was er een carrière switch; Liesbeth startte haar bedrijf Mens in Contact, waarmee zij mensen begeleid en dat voedde dan weer haar schrijfwerk, waar zij zich ook mee bezighield: poëtisch van aard, op zoek naar het benoemen van die verdiepende laag in elk mensenleven.

Dat alles resulteerde uiteindelijk in ‘Het leven smaakt goed’ en maakt het dus feitelijk tot ‘een gids voor vrijheid in het alledaagse’. Liesbeth Verboomen wil mensen nabij zijn, moed geven, oog voor (innerlijke) schoonheid stimuleren, aanmoedigen hun eigen stem te volgen, vertrouwen opwekken en aanzetten tot verbinden.

Voor wie?

‘Het leven smaakt goed’ is bij uitstek een boek voor wie inspiratie zoekt om te koken, te lezen, te dansen, te verstillen, te verbinden, te beluisteren, te bekijken, te overdenken, te ontdekken, te reflecteren, om moed te vatten, om liefde te ervaren, om uit te reiken, om te schenken…

Boekinformatie

‘Het leven smaakt goed’ (ISBN: 9789493242906) is uitgevoerd als 280 pagina’s tellende hardcover, kost € 39,50 en is te bestellen -onder meer- via https://boeken.cafe/boek/het-leven-smaakt-goed-liesbeth-verboomen