AMSTERDAM - 14 augustus 2021- Met enige vertraging is inmiddels de roman Eén jaar uit het leven van P.M.C.J.S. - jaar van honger en muziek van auteur Rosemarijn Milo verschenen.

Enfin, je maakt afspraken en bepaalt een verschijningsdatum en dan treedt –uit het niets - ‘Murphy’s law’ in werking. ‘Murphy’ bleek zijn tanden in het uitgeeftraject van de nieuwe roman van mevrouw Milo te hebben gezet, maar nu –na een volle maand vertraging – en wel op 12 augustus 2021 is dit prachtige nieuwe boek er dan toch écht!

In haar nieuwe roman beschrijft de auteur één jaar uit het leven van haar moeder, Marth. Slechts één jaar, maar wel het jaar dat het zwaarste in haar hele leven moet zijn geweest. Juli 1944 tot juli 1945 - het jaar waarin de hongerwinter zich afspeelde en Rosemarijn geboren werd.

Voor wie de eerdere biografische romans van Rosemarijn Milo heeft gelezen (Een vervlogen droom en Het hoge woord), is Marth geen onbekende. Marth is de dochter van de jonggestorven Guusje Maes en de sindsdien rouwende Karel Hamer, een vrouw die geen gemakkelijke start in het leven heeft gehad.

Eén jaar uit het leven van P.M.C.J.S. is gebaseerd op de eigen herinneringen en ervaringen van de auteur en op brieven en andere documenten die de auteur in bezit kreeg na het overlijden van haar moeder en is dus grotendeels gebaseerd op ware gebeurtenissen.

De bezieling waarmee Rosemarijn Milo de levensverhalen vertelt van haar grootouders en moeder, straalt van de pagina’s en deze verhalen bieden de lezer bovendien een fraai tijdsbeeld. Dat, in combinatie met de verzorgde en boeiende schrijfstijl van deze auteur, maakt ook Eén jaar uit het leven van P.M.C.J.S. - jaar van honger en muziek weer tot een genot om te lezen.

Relatie tot de eerder verschenen boeken van de schrijfster
Eén jaar uit het leven van P.M.C.J.S. staat volledig op zichzelf, maar kan gezien worden als het afsluitende deel van een drieluik over de (voor-)ouders van de auteur. Een drieluik waartoe Het Hoge Woord en Een vervlogen droom – Verslag van een te kort leven’ de aanzet gaven.

Over de auteur:
Na haar muziek- en rechtenstudie is Rosemarijn Milo (Amsterdam, 1945) advocaat en rechter geworden. Tegen het einde van haar juridische loopbaan is zij in Frankrijk gaan wonen waar zij nog een tiental jaren als juridisch vertaalster heeft gewerkt. Eerder publiceerde zij ‘Brieven uit La Dominance’, 2012, ‘Een vervlogen droom’ in 2019 en ‘Het hoge woord’ in 2020.

Eén jaar uit het leven van P.M.C.J.S. - Jaar van honger en muziek | Uitgever U2Pi BV | ISBN 9789493240285 | paperback |251 pagina’s. Het e-book is verkrijgbaar onder ISBN 9789493240292.