AMSTERDAM - Elf bruggen in Nieuw-West krijgen een nieuwe naam op zaterdag 15 april. Vier daarvan krijgen een feestelijke onthulling. Eerder besloot het College van B&W om 88 officieuze brugnamen te laten vervallen. Burgers zijn uitgenodigd om voor meer dan 1.300 naamloze bruggen voorstellen tot naamgeving in te dienen. Onderstaande namen zijn voor Nieuw-West toegekend.

Feestelijke benoeming van vier bruggen op zaterdag 15 april:

Brug 607 bij de Oostoever: Conny van Rietschotenbrug Om 12.00 uur wordt de Rietschotenbrug benoemd. Conny van Rietschoten is Nederlands bekendste zeiler van de 20ste eeuw. Hij is de enige schipper die tweemaal de Whitbread race around the world (nu de Volvo Ocean Race) won.

Brug 765 over de Kenesgracht: Jan Brouwerbrug Om 13.00 uur wordt de Jan Brouwerbrug benoemd. Jan Brouwer werd na zijn dood door Het Parool het “groene geweten” van Osdorp genoemd. Hij maakte zich, als lid van de stadsdeelraad en als gewoon burger, sterk voor een leefbaar en groen Osdorp voor iedereen.

Brug 714 bij Otto Heldringstraat: Henny de Swaanbrug Om 14.00 uur vindt de onthulling plaats van de Henny de Swaanbrug. Deze kleine dame met grijs opgestoken haar ontpopte zich tot een van de voorvechters van de tweede feministische golf.

Brug 1866 bij de Johan Huizingalaan: Rita Reysbrug Om 15.00 uur is het swingen geblazen als de Rita Reysbrug wordt benoemd. Daarmee krijgt deze buurt die naar verschillende jazz musici is vernoemd ook de ‘First Lady of European Jazz’ in haar midden.