AMSTERDAM - Wat wilde jij worden toen je klein was? Brandweerman, kok, juf, piloot? Lijkt dat je allang niks meer, of liepen je pogingen op niets uit? Als je jonger dan 27 bent, niet werkt en niet naar school gaat, dan ben je een werkloze jongere. En dan hier het goede nieuws: Amsterdam helpt je aan het werk. En met succes, want de jeugdwerkloosheid daalt flink.

Dus, ben je tussen de 18 en 27 én werkloos? Ga eens langs bij een jongerenpunt in jouw buurt. Je kijkt dan samen met een jongerenadviseur naar jouw mogelijkheden. Zo gaat een jobhunter op zoek naar geschikte vacatures en word je geholpen met de voorbereiding op een sollicitatiegesprek. Ga je niet naar school, werk je niet en ga je óók niet naar het Jongerenpunt, dan is de kans groot dat er iemand bij jou langskomt.

Eigen baas?

En heb je al eens gedacht aan eigen baas zijn? Zo helpt Jong & Baas je met het opzetten van een eigen onderneming. Een coach leert je alles over het starten van je eigen zaak en begeleidt je naar het zelfstandig ondernemerschap. Deelnemen is gratis, wel wordt er 100% inzet van je verwacht.

Zie maar eens een baan te krijgen

Amsterdamse initiatieven die gesubsidieerd worden vanuit de Aanpak Jeugdwerkloosheid, zoals Netwerkpro, De Kandidatenmarkt, Hema-project, Samenbinding, Paint Your Future, JobAcademy Innovium, Elance Academy richten zich vooral op jongeren tussen 16 en 27 ‘met afstand tot de arbeidsmarkt’. Afstand tot de arbeidsmarkt houdt vaak in: geen werkervaring, geen opleiding, zonder netwerk en mét schulden. Zie dan maar eens een baan te krijgen!

Jongerenpunt, Facebook, Twitter & App

Kom gerust eens naar het inloopspreekuur van een jongerenpunt op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur of bel voor vragen naar 020 252 6000. Op de   Facebookpagina en Twitterpagina vind je nieuwtjes, vacatures, tips en tricks, do's en dont's. De app 020werkt die je vindt in de Google Play Store of de App Store geeft informatie over vacatures, banenmarkten, updates over de uitkering en de gemeentelijke regelingen.

Werkloosheid daalt harder dan in andere steden

Het aantal Amsterdamse werkloze jongeren zónder opleiding is gedaald van 9,2% in 2015 naar 6,8% in 2016. Dat is een prima cijfer, want in steden als Rotterdam en Den Haag lag dat percentage hoger. In Rotterdam was dat 16 % en Den Haag 18%. Onder studerende jongeren die náást hun studie een bijbaantje zoeken, steeg de werkloosheid licht.